Actieleren

Maak gebruik van een Actieleervoucher! Reinaerde vertelt

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Leren door samen oplossingen en verbeteringen te ontdekken. Dat is de kern van Actieleren.  Alle betrokkenen leveren vanuit hun eigen perspectief een bijdrage. Want samen weet men meer, en samen komt men verder. Een passend proces bij het aanpakken van de arbeidsmarktuitdagingen in zorg en welzijn. Kan jouw initiatief of bedrijf wel een impuls gebruiken? Dan kun je gebruik maken van een Actieleervoucher. Daar ging onze Koploper Reinaerde je al in voor. Hieronder lees je hoe het initiatief Vernieuwend Werken in de Zorg mede door een Actieleervoucher uitgroeide tot een succesinitatief.

“Meer dan 70 procent van de ideeën voor vernieuwing liggen op de werkvloer, bij de mensen die het dagelijkse werk doen. Als het gaat om innovatie, is voor dat stukje nog onvoldoende aandacht”, alsdus Maartje van Boekholt van Reinaerde, een van de initatiefnemers van Vernieuwend Werken in de Zorg.

Door een focus op praktiseren en participeren tracht Vernieuwend Werken in de Zorg concrete resultaten en groei te bereiken. Binnen dit programma wordt dus niet alleen kennis vergaard, maar worden ook praktische vaardigheden opgedaan. Dat het traject succesvol is in het ontwikkelen van employability en nieuwe samenwerkingen, naast het vergroten van kennis en skills van werknemers en het onderlinge inspireerproces op de werkvloer, blijkt uit de resultaten.

Maar ook volgens trotse bestuurder Ella van Lingen, medewerkers Hanno de Schipper en Maartje van Boekholt blijkt dat zorgprofessionals het Vernieuwend Werken-programma makkelijk oppakken, in een goede workflow blijven en hun werkwijzen innoveren zoals beoogd. Naast de ondersteuning die er al is, wordt er gezocht naar meer vormen van ondersteuning om het programma door te ontwikkelen.

Op dit punt komt een Actieleervoucher uitstekend van pas. Nu men gedwongen is bijna al het werk online uit te voeren en het initiatief zich ontstekend heeft ontpopt om in te spelen op Corona-problematiek, wordt er al voorzichtig vooruit gekeken naar een volgend traject tijd er weer in bredere mogelijkheden kan worden gedacht. Nu de medewerkers al snel uit de voeten kunnen met digitale tools en de verantwoordelijkheid zelf uitstekend oppakken, ziet men nog meer potentieel in vooruitgang van het initiatief.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

De Rotterdamse operatiekamers komen operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery-verpleegkundigen tekort. Met Operatie Bezetting OK pakken Rotterdamse ziekenhuizen de personeelstekorten op de operatiekamer aan.

Lees meer