Koplopernetwerk

Koplopers zijn praktijkvoorbeelden van innovatieve arbeidsmarktinitiatieven waarin concrete resultaten zijn geboekt bij de aanpak van het personeelstekort. Laat je zelf inspireren en bekijk hier voorbeelden uit de praktijk.

Bekijk alle artikelen

Wil je Koploper worden?

Vernieuwende arbeidsmarktinitiatieven

Levert jouw organisatie een concrete bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten? Hebben jullie een vernieuwend arbeidsmarktinitiatief? Meld je dan aan als Koploper!

Meld je aan

Koplopernetwerk

Waar vind je de beste oplossingen voor de arbeidsmarkt in zorg en welzijn? Die vind je in het werkveld! Het Koplopernetwerk biedt inspiratie, verzamelt én laat vernieuwende voorbeelden van initiatieven die de personeelstekorten in zorg en welzijn aanpakken zien.

Bekijk alle Koplopers

Meld je aan als Koploper van het minsterie van VWS

Wat is het Koplopernetwerk?

Het Koplopernetwerk is een lerend netwerk waar zorg, welzijn, onderwijs, overheid en andere partners bij elkaar komen om samen te werken aan het verder ontwikkelen van innovatieve ideeën. Dit zijn initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

Via het Koplopernetwerk van het Actie Leer Netwerk kunnen regionale zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen en overheid met elkaar in contact komen en van elkaar leren.

Actie Leer Netwerk Koplopernetwerk

Koploper worden: het proces

Wanneer jouw organisatie een concrete bijdrage levert aan het oplossen van de personeelstekorten, kun je je aanmelden als Koploper! Je meldt jullie vernieuwende arbeidsmarktinitiatief eenvoudig aan via onderstaand formulier.

Het initiatief wordt beoordeeld door het Actie Leer Netwerk en de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wanneer dit allemaal is goedgekeurd, zullen we je officieel benoemen als Koploper.

Wat levert het Koploperschap jou op?

- Erkenning voor het initiatief en samenwerkingspartners
- Landelijke aandacht
- Uitstraling richting relevante relaties en doelgroepen
- Ondersteuning bij het verdiepen en opschalen
- Toegang tot een netwerk van vernieuwers
- Een podium tijdens regionale en landelijke bijeenkomsten

Voorwaarden en criteria

Een Koploper moet natuurlijk een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen van het arbeidsmarkttekort in zorg en welzijn. Daarnaast moet het ook voldoen aan minimaal drie van de volgende criteria voldoen.

  1. Bij het initiatief werken jullie samen met minimaal één andere zorg- of welzijnsorganisatie.
  2. Het initiatief is innovatief, gericht op innovaties die aansluiten bij de thema’s van het Actieprogramma Werken in de Zorg
  3. De aanpak heeft geleid tot een vernieuwende aanpak met resultaat dat duidelijk merkbaar is op de werkvloer.
  4. Het is op te schalen: het resultaat is toepasbaar in andere organisaties, samenwerkingsverbanden en/of regio’s.

Twijfel je of jullie initiatief aan de criteria voldoet of heb je andere vragen? Neem contact op met adviseur Karen Hofstede via k.hofstede@actieleernetwerk.nl of 06-13607770.

Na een jaar is er de optie tot verlengen als het initiatief nog groeit en impact maakt. Wij nemen t.z.t. contact met jullie op voor een eventuele verlenging.

 

Aanmeldformulier

Het invullen van het formulier vraagt de nodige inspanning. Dit is belangrijk, omdat wij op deze manier een goede beoordeling kunnen doen.

Je kunt het formulier tussentijds opslaan met de button onderaan het formulier. Je ontvangt dan een link waarmee je terug kunt komen in je formulier met alle bewaarde gegevens. Deze link kun je ook naar jezelf laten mailen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
BeterDichtbij: Direct in contact met je eigen arts

Naast bellen of je vragen opsparen, biedt BeterDichtbij nog een optie: je kunt whatsappen of beeldbellen. Zo kunnen mensen vanuit huis hun arts of een andere zorgverlener spreken.

Lees meer
Koploper
Sevagram’s Welzijnsstraat: Voor ieder talent een passende functie

Sevagram heeft een nieuwe functiestraat ingericht, waarbij functies worden beschreven vanuit welzijnsperspectief.

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

Koploper Operatie Bezetting OK is een Rotterdams regionaal samenwerkingsinitiatief om personeelstekorten op de operatiekamer aan te pakken.

Lees meer