De Impactmakerprijs bestaat al langer: maar liefst drie winnaars gingen je voor. Maar dit keer pakken we het anders aan. Waar eerst organisaties zich konden aanmelden die een origineel nieuw initiatief hadden opgezet, zoeken we nu organisaties die een initiatief van een ander succesvol hebben gekopieerd. Want het delen van goede voorbeelden, het met elkaar verder brengen van waardevolle initiatieven, het verbeteren van ideeën en daarmee impact maken: dat is waar de Impactmakerprijs voor staat.

Voorwaarden

Om deel te nemen moet jouw beweging voldoen aan de volgende voorwaarden:
• Je hebt gebruik gemaakt van een bestaand idee.
• Je hebt een vertaalslag gemaakt naar je eigen organisatie.
• Medewerkers uit het primaire proces hebben zeggenschap gehad over de beweging.
• Er is grote impact gemaakt: bij voorkeur zelfs breder dan alleen in je eigen organisatie.
• De beweging heeft een positief effect op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn.

Je bent uitgesloten van deelname als:
• Het een initiatief is enkel bestaand uit een onderwijsorganisatie.
• Je een organisatie bent met een winstoogmerk.
• Je eerder hebt deelgenomen met hetzelfde initiatief.

Proces

Alle inzendingen worden beoordeeld op onze criteria door een werkgroep. Daarna worden door inhoudelijk experts van de twaalf regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus vijf genomineerden gekozen. Deze vijf genomineerden krijgen van ons een cursus storytelling. Met deze opgedane kennis wordt er bij hen op locatie een mooie video opgenomen waarin de beweging goed in beeld wordt gebracht.

Daarna worden alle genomineerden beoordeeld door een jury. Deze jury kiest de winnaar voor de Impactmakerprijs 2023/2024. De jury kiest de winnaar zorgvuldig en heeft ongetwijfeld vragen over je beweging. We vragen je daarom om beschikbaar te zijn deze vragen te beantwoorden aan de jury in een korte videocall.

Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. De video’s van alle genomineerden worden verspreid door het Actie Leer Netwerk, RegioPlus en het ministerie van VWS. Op basis van deze video’s kan het grote publiek stemmen op hun favoriet.

Er zijn een aantal momenten waarop we op de medewerking/aanwezigheid rekenen van de genomineerden. Het gaat om:

  • Een storytelling workshop op 10 juni op een locatie in Utrecht.
  • Medewerking aan opname video’s over jouw initiatief op locatie tussen 17 en 28 juni (exacte datum wordt in overleg bepaald).
  • Het online beantwoorden van vragen tijdens het juryberaad door middel van een videocall op 26 september.
  • Je aanwezigheid bij de uitreiking van de prijs op 10 oktober in het midden van het land.

Live uitreiking

Zowel de juryprijs als de publieksprijs worden uitgereikt tijdens een live event. We vragen je om bij dit event aanwezig te zijn om te komen pitchen over jouw beweging en misschien wel de prijs in ontvangst te nemen!

De prijs

Als je de juryprijs of de publieksprijs wint, dan mag jij jezelf en jouw organisatie een jaar lang dé Impactmaker 2023/2024 noemen. Daarnaast win je:

• De titel en bokaal Impactmaker 2023/2024.
• Een dag een stoelmasseur op locatie voor jouw team.
• Tijdens het hele impactmakerjaar kun je gebruik maken van de expertise van de professionals bij het Actie Leer Netwerk en RegioPlus.

Daarnaast ontvangen alle genomineerden een cursus storytelling en wordt er een professionele video over jouw initiatief en organisatie gemaakt.

De Impactmakerprijs is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), RegioPlus en het Actie Leer Netwerk. Door de kennis en ervaringen van initiatieven en bewegingen te delen, leert de sector dat door anders te werken, werken in de zorg efficiënter en aantrekkelijker wordt voor bestaande en toekomstige medewerkers. Daar zijn we trots op en daarom zorgen we voor landelijke en regionale bekendheid binnen en buiten de sector.

Aanmelden: de inschrijving is gesloten!