Cynthia Meevis is actief in organisaties die op een positieve manier impact willen maken op de maatschappij. Hierbij richt ze zich vooral op organisaties in de zorg en sociaal domein. Rode draad in haar werk is kansengelijkheid en inclusiviteit. Bij thema’s als vitaliteit of duurzame inzetbaarheid op de werkvloer kunnen deze nog weleens over het hoofd gezien worden. Zien we de ander echt? Ga uit van persoonlijke waarden van medewerkers en laat je verrassen.

Hoe je dit aanpakt? Cynthia geeft praktische tips bijvoorbeeld door het werken aan een persoonlijk leefstijl experiment. Het voordeel van een experiment is dat het ook fout mag gaan en je jezelf daarna weer kunt herpakken. Om dat op het werk vast te oefenen (het glorieus falen) zouden we volgens Cynthia een vergadering per week moeten vervangen voor een collectieve faalreflectie, en daar zijn wij het natuurlijk roerend mee eens.

Cynthia Meevis is impact ondernemer in zorg- en sociaal domein, CEO Yumen Bionics, bedenker training glorieus falen en betrokken bij de leefstijl academie.

Luister de Falend Vooruit podcast: