Wat is het Actie Leer Netwerk?

De sector zorg en welzijn staat voor veel uitdagingen rondom het werven en behouden van voldoende en goed toegerust personeel. Dit vraagt om innovatieve oplossingen op de arbeidsmarkt die écht werken. Actie Leer Netwerk is de vindplaats voor zulke bewezen oplossingen.

Actie Leer Netwerk is daarmee de aanjager van zichtbare verandering op de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Daarmee dragen we bij aan het programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en welzijn (TAZ) en het programma [Ont]Regel de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wij halen voorbeelden op van innovatieve oplossingen voor de arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Met de thema’s komen werken, blijven werken en anders werken dragen we bij aan het oplossen van de personeelstekorten. Deze verspreiden we actief. We ondersteunen bewegingmakers hoe ze met verandering en verbreding aan de slag kunnen gaan. Zo werken we samen naar voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn.

Thema’s

Komen werken

Welke manieren zijn er om medewerkers in zorg en welzijn aan te trekken?

Blijven werken

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers in zorg en welzijn blijven?

Anders werken

Wat zijn innovatieve oplossingen om het arbeidsmarkttekort in zorg en welzijn aan te pakken?

Koplopernetwerk

Succesvolle initiatieven verzamelen we in ons Koplopernetwerk: een netwerk waar zorg, welzijn, zorgonderwijs, overheid en andere partners bij elkaar komen om samen te werken aan het verder ontwikkelen van innovatieve ideeën. Deze initiatieven leveren een waardevolle bijdrage aan het verbeteren van de arbeidsmarkt in zorg en welzijn.

Actieleren

In al onze activiteiten passen we de methodiek actieleren toe. De kern van actieleren is voor complexe problemen samen aan oplossingen en verbeteringen te werken. Het is een methodiek om met verandering aan de slag te gaan. Daarmee stimuleren we om zelf aan de slag te gaan met (arbeidsmarkt)vernieuwing.

Falend Vooruit

Nieuwe oplossingen bedenken voor complexe problemen is een grillig proces. Er gaan dingen mis, er zijn hobbels om te nemen en het kost veel energie. In Falend Vooruit gaan we verdiepend in op deze reflectiemomenten van gestrande projecten. Wat hebben de initiatiefnemers geleerd? Welke lessen geven zij mee aan het werkveld? En hoe kunnen we toch blijven proberen en experimenteren, ondanks de kans op falen?

Ons team

Sanneke Schepman

Manager
0628975801

Conny Delfos

Secretaresse
0648346536

Karen Hofstede

Adviseur
0613607770

Annelies Mulder

Adviseur
0624665880

Hélène de Groot

Adviseur
0621100523

Brenda Hengst

Adviseur
0624899841

Josefien Jeninga

Adviseur
0639677847

Werken bij

Wil je werken aan een innovatieve arbeidsmarkt in zorg en welzijn? Bekijk onze vacatures.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Of bekijk eerdere nieuwsbrieven