In deze Falend Vooruit podcast gaan we in gesprek met Maaike Wiegers, specialistisch begeleider- ambulant autismeteam en coördinator Young Sherpa

Young Sherpa is niet zomaar een groep binnen Sherpa, een organisatie die zorg levert aan mensen met een verstandelijke beperking, het is een beweging van jonge medewerkers die streven naar vernieuwing en verbinding in de organisatie. Het begon in 2021, toen enkele jonge werknemers zich afvroegen wat hun toekomst zou zijn binnen de organisatie. Belangrijke vragen zoals werkplezier en waardering kwamen naar voren. Het besef groeide dat toekomstbestendige zorg alleen mogelijk is met de betrokkenheid van de jongeren die vandaag al een cruciale rol spelen. Maar hoe kan een organisatie als Sherpa deze jongeren beter ondersteunen?

Met durf en vastberadenheid zetten de jongeren van Sherpa zichzelf op de kaart. Young Sherpa werd een denktank die meewerkt aan het beleid, met speciale uren gereserveerd voor coördinatoren om hun initiatieven te ondersteunen. Het doel? Samenwerken aan verbinding en werkplezier. Een van de huidige projecten is het Young Sherpa-panel, dat als adviesorgaan dient voor de organisatie.

Wat Young Sherpa kenmerkt, is hun bereidheid om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te experimenteren. Ze zoeken naar transparantie, flexibiliteit en groeimogelijkheden. Maar hoe breng je verschillende generaties samen om aan de toekomst te werken? Hoe ontdek je gedeelde waarden die de basis vormen voor een duurzame samenwerking?

In deze podcast vertelt Maaike hoe Sherpa jongeren betrekt bij het beleid en welke uitdagingen ze tegenkomen. Ook bespreekt ze hoe je trouw blijft aan jezelf, zelfs als je te maken krijgt met tegenwind. Young Sherpa wil laten zien dat jonge medewerkers een krachtige stem kunnen hebben in de toekomst van de zorg.

Luister de Falend Vooruit podcast:

Meer weten?