Welkom op onze [Ont]Regel pagina!

Wil jij meer tijd en plezier door minder papier? En zorg en welzijn ontdoen van onnodige regels en (administratieve) handelingen? Wij helpen je graag te verbinden met mede-ontregelaars via de [Ont]Regel WhatsApp communities. In een WhatsAppgroep met ontregelaars uit jouw regio kun je inspiratie opdoen en al je vragen over ontregelen stellen. Als je wilt kun je in de communitie ook contact leggen met anderen die misschien al met eenzelfde soort idee aan de slag zijn voor tips en trics. Meld je hieronder gratis aan en je ontvangt zo snel mogelijk de link om toegang te krijgen tot de whatsappgroep van jouw regio.

Voor wie?

De [Ont]Regel Communities zijn er voor iedere professional in zorg en welzijn. Wil of ben je aan de slag met het verminderen van de (dagelijkse) administratieve lasten? Dan is onze Communitie iets voor jou! Het maakt niet uit of je een beginnende of ervaren ‘ontregelaar’ bent. Je bent van harte welkom. De WhatsApp groepen zijn openbaar, houd er dus rekening mee dat je nummer zichtbaar is voor andere ontregelaars.

Wat levert het je op?

  • Makkelijk in contact met andere ‘ontregelaars’.
  • Ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen.
  • Vragen stellen aan ervaren ontregelaars.
  • Je bent op de hoogte van landelijk ontregelnieuws en ontregelevenementen.
  • Kortom: nog succesvoller aan de slag met ontregelen.

Meld je aan voor de [Ont]Regel Communitie

Wil je hier ook aan meedoen? Sluit je dan aan bij de WhatsAppgroep van jouw regio:

Leer meer over ontregelen

Kijk op [Ont]Regel de Zorg van het ministerie van VWS voor meer informatie om aan de slag te gaan met ontregelen. Ben je al bekend met de (online) trainingen?

Vanuit Vilans is er een mooi aanbod waarmee iedereen kan starten om regeldruk te verminderen. Zo staan op de kennispleinen  www.zorgvoorbeter.nl/ontregelen (ouderenzorg) en www.kpgs.nl/verminderen-regeldruk (gehandicaptensector) alle informatie, hulpmiddelen, tips en voorbeelden die je verder helpen met het verminderen van regeldruk verzameld. Er worden ook online themabijeenkomsten georganiseerd. Meer informatie vind je op de website van Vilans.

Werk je in het ziekenhuis, revalidatiecentrum of een categorale instelling? Kijk dan eens naar de Ontregel werkgroep op het NVZ-kennisnet. Binnen deze groep kun je contact leggen met collega’s om kennis en ervaring uit te wisselen over ontregelthema’s binnen jouw vakgebied. 

Over de organisatie van de [Ont]Regel WhatsApp Communities

De [Ont]Regel WhatsApp Communities worden gefaciliteerd door het Actie Leer Netwerk in samenwerking met VWS, Vilans en de NVZ. Deze netwerken maken onderdeel uit van het programma [Ont]Regel de Zorg van het ministerie van VWS. Met dit programma helpen we zorgprofessionals en betrokken partijen in zorg en welzijn bij het verlagen van de (administratieve) regeldruk in de eigen organisatie.

Het Actie Leer Netwerk heeft een groot netwerk van vernieuwers binnen zorg en welzijn die zich bezighouden met onder meer Anders werken, Ontregelen tot Innovatie. Het Actie Leer Netwerk staat voor netwerkleren, kennisdelen, leren van en met elkaar, en goede ideeën groter maken en verder brengen. Dit doen zij door te inspireren, verbinden en faciliteren.