In zorg- en welzijn is de verander agenda groot. Er moeten verschillende vernieuwingen worden georganiseerd en geborgd (implementatie). Een goede manier op om dit planmatig aan te pakken is door projectmanagement.

Projectmanagement in zorg- en welzijn heeft iets unieks. Als projectmanager moet je om kunnen gaan met de doe-dynamiek van de praktijk, je instellen op een mensgerichte omgeving en rekening houden met een complexe structuur. Kortom, het is echt een vak apart. Toch zien we dat veel projecten worden opgestart als een “klusje erbij”. In de praktijk wordt de enthousiaste collega met veel kennis van het onderwerp gevraagd voor het leiden van het project. Maar is dit altijd effectief?

In deze aflevering van Falend Vooruit gaan we hier dieper op in met John van Rouwendaal en Frank Neef van de Stichting projectmanagement in de zorg. We gaan in op hoe veranderingen worden georganiseerd aan de hand van projectmanagement. Waarom het handig is er meer van te weten (ook als opdrachtgever) En praktische project tips van start tot finish. “Wil je resultaten behalen? Trek dan eens de gereedschapskist van projectmanagement open?”

Luister de Falend Vooruit podcast:

Stichting projectmanagement is een kennis- en netwerkorganisatie voor mensen die bezig zijn met projecten in de zorg. De stichting onderzoekt en ontwikkelt technieken om projecten in de zorg beter te managen, organiseert congressen en een award voor de organisatie die projectmanagement naar een hoger plan tilt.