Falend Vooruit

Leren van durven experimenteren

Falend Vooruit

Niet alles is succesvol. En juist van projecten die mislukken leer je het meest. Alleen worden die niet vaak gedeeld. Het Actie Leer Netwerk wil dat doorbreken met Falend Vooruit. Zodat jij kunt leren van initiatieven die niet (helemaal) gelukt zijn. Om de uitdagende arbeidsmarktproblematiek in zorg en welzijn aan te pakken, moet je als organisatie continue nieuwe dingen uitproberen. Je gaat met elkaar experimenteren en probeert te innoveren. In dit proces gaat vaak wat mis. Dit zijn waardevolle lessen waar de organisatie én anderen ontzettend veel van kunnen leren.

De Koplopers van het Actie Leer Netwerk zijn voorbeelden van hoe goed anders denken kan uitpakken. Als tegenhanger voor deze ‘best-practices’ brengt het Actie Leer Netwerk ook de leerzame lessen, verhalen en tips uit de sector verder die zijn voortgekomen uit ‘mislukte’ projecten. We doen dit in het platform Falend Vooruit. Bij Falend Vooruit laten we ervaringsdeskundigen aan het woord over hun mislukte project, gestrande pilot of over een vernieuwende visie op de waarde van anders gelopen projecten.

Jouw Faalverhaal als leerinstrument

Inmiddels weten we dus dat er naast successen genoeg arbeidsmarktprojecten, pilots en producten stranden of niet het resultaat geven wat werd verwacht. Vaak denken we als initiatiefnemers dat we de enige zijn die het project niet van de grond konden krijgen. Gevoelens van falen, eenzaamheid en frustratie houden ons in de greep. Of we stappen over deze gevoelens heen en kijken niet meer  terug met als risico dat we bij het volgende goede idee dat wordt opgepakt, weer eindigen in dezelfde malaise. Hoe zag jouw laatste Faalreis eruit?

Falend Vooruit Faalreis

Bij Falend Vooruit willen we leren van elkaar en openheid geven over wat er daadwerkelijk gebeurt in de praktijk. Om dit gesprek te faciliteren en makkelijker te maken heeft het Actie Leer Netwerk het Faalverhaal format ontwikkeld als leerinstrument. Met dit format kun je in vijf handige stappen je eigen faalverhaal noteren en kijken welke lessen je hebt geleerd van jouw mislukte of anders gelopen project. Wanneer je dit samen met je team eden doet, kun je onderzoeken waar jullie elkaar bij kunnen helpen of wat mogelijk in de organisatie anders ingericht zou moeten worden om wel tot realisatie te komen. Daag elkaar uit!

Download hier het Faalverhaal instrument als invulbare PDF.
Neem voor meer tips, handvatten, faalbegeleiding en Falend Vooruit workshops contact op met a.mulder@actieleernetwerk.nl

Naar Falend Vooruit interviews en podcasts

 

Deel je geleerde lessen in de Falend Vooruit podcast

Iedereen die initiatieven neemt, projecten begeleidt of producten maakt, weet dat falen onvermijdelijk is. We leren door te durven experimenteren. Hoe makkelijker we het vinden om missers met elkaar te delen, hoe meer we van elkaar leren en we in beweging durven te komen. Daarom maakt Actie Leer Netwerk de Falend Vooruit podcast, delen we de Faalreis en verzorgen we workshops.

Ben jij een initiatiefnemer en wil jij jouw faalverhaal en je geleerde lessen delen in de Falend Vooruit podcast? Neem dan contact op!
Neem contact op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Falend Vooruit
Oprichter Wenders Barbara van der Steen: De imperfecte adviseur

Barbara van der Steen, oprichter Wenders, vertelt in deze Falend Vooruit podcast over het boek Imperfecte adviseur.

Lees meer
Falend Vooruit
Zorgvernieuwer Janneke de Groot: Neem de onderstroom in je projecten serieus

Janneke de Groot, zorgvernieuwer en eigenaar van organisatieadviesbureau Amplitudo, vertelt in deze Falend Vooruit podcast over het erkennen van de onderstroom.

Lees meer
Falend Vooruit
Universitair docent Gustaaf Bos: Buitenstaanders in een zorgsetting leren benutten

Gustaaf Bos, universitair docent, vertelt in deze Falend Vooruit podcast over Buitenstaanders in een zorgsetting leren benutten.

Lees meer