Wat is Falend Vooruit?

Actie Leer Netwerk deelt via het Koplopernetwerk goede voorbeelden. Maar ook succesvolle projecten bewandelen vaak een hobbelige weg. En sommige projecten mislukken volledig. Als tegenhanger voor de inspiratie van goede voorbeelden, hebben we Falend Vooruit. Hiermee verzamelen we leerzame lessen, verhalen en tips uit de sector. We laten ervaringsdeskundigen aan het woord over hun mislukte project, gestrande pilot of over een vernieuwende visie op de waarde van anders gelopen projecten.

Je eigen faalreis

Vaak denken we dat we als initiatiefnemers de enigen zijn die het project niet van de grond kregen. Gevoelens van falen, eenzaamheid en frustratie houden ons in de greep. Of we stappen direct over deze gevoelens heen, en kijken niet meer achterom. Hierdoor leren we er niet van. Ons volgende project strandt dan misschien wel opnieuw. Hoe zag jouw laatste faalreis eruit?

Jouw faalverhaal als leerinstrument

Bij Falend Vooruit leren van elkaar en geven we openheid over wat er daadwerkelijk gebeurt in de praktijk. Om dit gesprek te faciliteren en makkelijker te maken heeft het Actie Leer Netwerk faalverhaal kaarten ontwikkeld als leerinstrument. Met dit format kun je in vijf handige stappen je eigen faalverhaal opschrijven en kijken welke lessen je hebt geleerd van jouw mislukte of anders gelopen project. Doe dit samen met je teamleden en onderzoek waarbij jullie elkaar kunnen helpen of wat je in de organisatie anders kan inrichten om wel tot realisatie te komen. Daag elkaar uit! 

Download hier het Faalverhaal instrument als invulbare PDF.

Meer weten over Falend Vooruit?

Meer tips, handvatten, faalbegeleiding of een Falend Vooruit workshop? Neem contact met ons op.