Falend Vooruit

Falend Vooruit – Studenten niet laten zakken of onvoldoendes geven

Thema's

Arbeidsinnovatie Leven lang ontwikkelen

Branches

Alle branches

In een nieuwe podcast-aflevering van Falend Vooruit deelt Marlou de Kuiper haar inzichten en visie als opleidingsmanager van de master innovatie Zorg & Welzijn aan de Hogeschool Utrecht. Een pleidooi voor een open benadering met ruimte voor vallen en opstaan, blijven proberen en een breuk met traditionele toetsingsmethoden.

Geen onvoldoendes, falen mag
“Studenten moet je niet laten zakken of onvoldoendes geven”, aldus Marlou de Kuiper. “Allereerst is iedereen tot alles in staat; mensen kiezen de doelen die bij hen passen, doelen waar ze voor willen gaan. Vooral in het speelveld van zorg en welzijn. Het is daarom juist belangrijk om in deze innoverende studie te blijven proberen, te falen, op te staan en opnieuw te beginnen. De docent kan naast de student gaan staan, ook al is deze gelijkheid misschien even wennen.”

Praktisch en vol zelfvertrouwen
“Toetsing en beoordeling op kennis representeert daarnaast niet de dingen die je als zorg-innovator in de praktijk tegenkomt. Je kunt goed zijn in het verzamelen van kennis, maar het echte werk begint pas als je deze kennis kunt toepassen. Als innovator moet je leren om vol zelfvertrouwen met onzekerheden aan de slag te gaan. Wanneer je perfectie nastreeft, levert dat vaak niet het gewenste resultaat op en leer je (en jouw organisatie) weinig nieuws.”

Deze en nog veel meer mooie inzichten zijn te beluisteren in onderstaande podcast:

Meer weten?

Voor meer toelichting over de opleiding waarvan Marlou de Kuiper manager is, klik hier:
Master Innovatie in Zorg en Welzijn

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

De Rotterdamse operatiekamers komen operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery-verpleegkundigen tekort. Met Operatie Bezetting OK pakken Rotterdamse ziekenhuizen de personeelstekorten op de operatiekamer aan.

Lees meer