Nieuws
donderdag 11 februari 2021

Waarde en potentieel van grotere contracten binnen jouw zorgorganisatie

Thema's

Meer uren werken

Branches

Alle branches
Uit het onderzoek van Stichting Het Potentieel Pakken in 2020 bleek dat een kwart van de zorgmedewerkers ervoor open staat om meer uren te werken. Dit is gebaseerd op een landelijk onderzoek van PGGM, onder 9000 zorgmedewerkers.


Hoe zit dit binnen jouw organisatie?
Tijdens de workshop ‘Waarde en potentieel van grotere contracten binnen jouw zorgorganisatie’ gingen beleidsadviseurs, hr-functionarissen en projectleiders op 15 december 2020 met dit vraagstuk aan de slag. Stichting Het Potentieel Pakken deelde haar perspectief op de waarde van grotere contracten, en belemmeringen die hierbij vaak spelen in de praktijk. Ook kregen de deelnemers handige tools om het potentieel binnen hun organisatie te onderzoeken. Met deze aanknopingspunten kan jij zelf aan de slag om de waarde en het potentieel van grotere contracten binnen jouw organisatie in kaart te brengen.

Is deze workshop iets voor jou? Jazeker als je je herkent in een van de volgende beschrijvingen:

1. Je hebt arbeidstekorten binnen jouw organisatie en je wilt onderzoeken in hoeverre het vergroten van contracten van bestaand personeel een rol kan spelen in het verkleinen hiervan.

2. Je houdt je bezig met de arbeidstekorten binnen jouw organisatie, bijvoorbeeld vanuit een HR-functie of als manager van de organisatie of een onderdeel daarvan.

De workshop is gegeven door Miriam Hafkemeijer (lead value case bij Stichting Het Potentieel Pakken) en Karin Luidens en Christa Nieuwboer (Actie Leer Netwerk).

Zie de video/workshop hieronder. In deze workshop leer je hoe je inzicht krijgt in het onbenutte potentieel binnen jouw organisatie. Hoe maak je een valuecase en onderbouw je je aanpak om tot extra inzet van je medewerkers te komen?

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer
Agenda
Gezondheidsfestival ‘Van zorg naar gezondheid in Noord Nederland’

Lees meer