Actieleer TV

Jetske van der beek, Yvette Gorter en Shanice van Olst: De nieuwe generatie wijkverpleegkundigen

Thema's

Beperken uitstroom Gezond werken Leven lang ontwikkelen

Branches

Thuiszorg

In deze thema uitzending van Actieleer TV praat Marijke Roskam met drie gasten over hun drive om van betekenis te zijn voor de nieuwe generatie wijkverpleegkundigen. Thuiszorg Het Friese Land is een kersverse Koploper. Manager Bedrijfsvoering Jetske van der Beek praat over hun traineeship voor jonge starters in de zorg. Yvette Gorter is een creatieve ontwikkelaar in de wijkverpleging. Haar motto is “Samen kun je het zelf”. En Shanice van Olst is een jonge wijkverpleegkundige bij Icare. Zij draagt haar liefde voor het vak uit tijdens en buiten haar werkuren door o.a. te bloggen over haar werk en de arbeidsmarkt.

De nieuwe generatie wijkverpleegkundigen en hun arbeidsmarktvraagstuk

Bij startende wijkverpleegkundigen wordt vaak opgemerkt dat ze onzeker zijn in het indiceren van zorg, niet graag de rol van verpleegkundig leider op zich nemen en geen ervaring hebben met gesprekstechnieken om in moeilijke situaties om te gaan met weerstand en heftige emoties. Dit zorgt voor een relatief hoge uitstroom van startende verpleegkundigen. Daarnaast is er in de wijkverpleging sprake van een naar verhouding verouderend personeelsbestand en een relatief lage instroom van gediplomeerde verpleegkundigen. Dit leidt tot een personeelstekort dat naar dat naar verwachting in 2027 tot ruim tienduizend zal oplopen.

Aanpak die werkt

Jetske van der Beek: “Om deze hoge uitstroom te voorkomen, is het van belang dat startende wijkverpleegkundigen de tijd, begeleiding en veiligheid krijgen om zich te ontwikkelen in hun vak. Ons Traineeship Wijkverpleegkundige draagt bij aan kwaliteitsbevordering én het behoud van startende wijkverpleegkundigen, door het bieden van begeleiding en het verkleinen van het gat tussen opleiding en werk. En onze aanpak werkt. Alle 12 jonge starters die ons traineeship hebben gevolgd werken nog steeds bij onze organisatie én zijn niet uitgevallen. Dit is niet alleen fantastisch voor hen maar ook voor al hun collega’s omdat dit ook voor een daling in hun werkdruk geeft.” In de zorg zijn er vaak vragen over de kosten van de begeleiding en van het opzetten van een project. Van der Beek; “Deze kosten zijn in een oogwenk terugverdiend. Als je denkt aan de kosten die de organisatie heeft als een jonge medewerkers na negen maanden werken met een burn-out thuis komt te zitten. En als, en ik zeg met nadruk als, ze terugkomt heel onzeker over zichzelf is. Een schade die zelfs permanent kan zijn. Maar we zijn er niet met dit traineeship. We moeten blijven leren en aandacht blijven schenken”.

Community

Yvette Gorter herkent dit helemaal. Ooit begon zij haar carrière als wijkverpleegkundige. Toen zij na een aantal omzwervingen jaren later terugkeerde in de sector, moest ze tot haar verbijstering constateren dat er voor jongeren niets verbeterd was. Gorter: “Jonge wijkverpleegkundigen werken over het algemeen nog steeds zonder goede vorm van begeleiding. En we moeten nu echt die jonge, en eigenlijk natuurlijk alle, medewerkers stevig te laten staan in hun vak”. In de community die Yvette Gorter heeft opgericht kunnen jonge medewerkers ervaringen uitwisselen en vragen stellen.

Wil jij je als jonge wijkverpleegkundige aanmelden voor de community van Yvette Gorter, stuur haar hier een bericht.

Mooi vak

Shanice van Olst maakt deel uit van deze community. “Ik begon op mijn 21e in de wijk”, zo vertelt zij. “Ik herken dat gevoel van alleen staan, van zwemmen heel goed. Het was supereng om besluiten te nemen. Je voelt je zo onzeker omdat je niet goed weet hoe je leidinggevende en je organisatie over bepaalde zaken denken. Het is zo belangrijk om jonge medewerkers begeleiding te geven. En ze op die manier in hun kracht te zetten”. De uitsmijter van deze sessie is van haar. “Ons vak is zo mooi, het verdient het imago wat het heeft niet. Door samen te werken kunnen we het vak van werken in de wijk nog mooier maken.

Lees hier de blogs van Shanice over jongeren in de wijkverpleging.

Bekijk hieronder de uitzending:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Subsidie om mentale vitaliteit van werkenden te versterken

ZonMw gaat in opdracht van ministeries van SZW en VWS met een programma de mentale vitaliteit te versterken voor werkenden, waaronder zorgmedewerkers. Dit doen zij via verschillende subsidierondes.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer