Beperken uitstroom

Als je de uitstroom beperkt, blijft ook het personeelstekort binnen de perken.

Bekijk alle artikelen
Prof. dr. Aukje Nauta
Ambassadeur
Als je vooral bezig bent met het aannemen van nieuw personeel, ben je aan het dweilen met de kraan open.

Beperken uitstroom

Nieuwe mensen aantrekken in zorg en welzijn is één ding, ze vasthouden is een tweede. Wat kunnen werkgevers doen om uitstroom te beperken? Goede werkgevers weten hun mensen vast te houden door oprechte aandacht voor hen te hebben. Ze hebben oog voor werksfeer en goed leiderschap, en bovenal investeren ze in leren, ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid van mensen. 

Als je als zorgorganisatie vooral bezig bent met het aannemen van nieuw personeel, ben je aan het dweilen met de kraan open. Belangrijker is het om je ook te richten op het zittende personeel. Hoe zorg jij dat je een goede werkgever bent?

ALN-Inspiratiemagazine

Meer weten over Beperken Uitstroom?

Lees hier het artikel van ambassadeur Aukje Nauta uit ons inspiratiemagazine.

Aukje Nauta

Als je als zorgorganisatie vooral bezig bent met het aannemen van nieuw personeel, ben je aan het dweilen met de kraan open. Je moet je ook richten op het zittende personeel, je moet zorgen dat je een goede werkgever bent. Uit de psychologie weten we dat mensen gelukkig zijn op hun werk als ze er autonomie, ontwikkelingskansen en vooral verbinding ervaren. Daar draait het om bij duurzame inzetbaarheid.

Lees meer

Actie Leer Netwerk Dagen Lezing Beperken Uitstroom:

Actieleer TV over goed werkgeverschap

 

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Anders werken in de Zorg

Allemaal zelf het wiel uitvinden. Dat doen we dus niet bij Anders Werken in de Zorg. We – innovatieve organisaties in de ouderenzorg – sporen  kansrijke nieuwe technologieën op, testen ze in het klein bij één van...

Lees meer
Ruimte in de regels
Minder administratie rondom stages in zorg en welzijn

Minder administratie rondom stages in zorg en welzijn

Lees meer
Blog
Wees geen Calimero maar een Calihero!

Wees geen Calimero maar een Calihero! Nog nooit is er zoveel aandacht geweest voor medewerkers in de zorg en het tekort aan zorgpersoneel door ziekteverzuim is nijpend. Tegelijkertijd raken mensen in horeca, detailhande...

Lees meer