Beperken uitstroom

Als je de uitstroom beperkt, blijft ook het personeelstekort binnen de perken.

Bekijk alle artikelen
Prof. dr. Aukje Nauta
Ambassadeur
Als je vooral bezig bent met het aannemen van nieuw personeel, ben je aan het dweilen met de kraan open.

Beperken uitstroom

Nieuwe mensen aantrekken in zorg en welzijn is één ding, ze vasthouden is een tweede. Wat kunnen werkgevers doen om uitstroom te beperken? Goede werkgevers weten hun mensen vast te houden door oprechte aandacht voor hen te hebben. Ze hebben oog voor werksfeer en goed leiderschap, en bovenal investeren ze in leren, ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid van mensen. 

Als je als zorgorganisatie vooral bezig bent met het aannemen van nieuw personeel, ben je aan het dweilen met de kraan open. Belangrijker is het om je ook te richten op het zittende personeel. Hoe zorg jij dat je een goede werkgever bent?

ALN-Inspiratiemagazine

Meer weten over Beperken Uitstroom?

Lees hier het artikel van ambassadeur Aukje Nauta uit ons inspiratiemagazine.

Aukje Nauta

Als je als zorgorganisatie vooral bezig bent met het aannemen van nieuw personeel, ben je aan het dweilen met de kraan open. Je moet je ook richten op het zittende personeel, je moet zorgen dat je een goede werkgever bent. Uit de psychologie weten we dat mensen gelukkig zijn op hun werk als ze er autonomie, ontwikkelingskansen en vooral verbinding ervaren. Daar draait het om bij duurzame inzetbaarheid.

Lees meer

Actie Leer Netwerk Dagen Lezing Beperken Uitstroom:

Actieleer TV over goed werkgeverschap

 

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

De Rotterdamse operatiekamers komen operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery-verpleegkundigen tekort. Met Operatie Bezetting OK pakken Rotterdamse ziekenhuizen de personeelstekorten op de operatiekamer aan.

Lees meer