Gezond werken

Gezonde en vitale medewerkers zijn essentieel bij het oplossen van het personeelstekort.

Bekijk alle artikelen
Prof. Dr. Annet de Lange
Ambassadeur
Gezond werken en vitaal blijven worden steeds belangrijker.

Gezond werken

Het bevorderen van gezond werken en vitaal aan het werk kunnen blijven, is een zeer actueel en urgent thema geworden in de tweede coronagolf. Een gezonde werkomgeving versterkt een medewerker dus in zijn of haar ontwikkeling en zou vitaliteit moeten opleveren.

Gezond werken zorgt voor verbetering of behoud van de gezondheid, motivatie en werkcapaciteit van de medewerker. Een gezonde werkplek betreft een veilige omgeving waar hulp vragen mogelijk is, vertrouwen ervaren wordt en er geen sprake is van agressie. En het omvat een arbeidsorganisatie en- cultuur die ontwikkeling, gezondheid en veiligheid in het werk ondersteunen.

ALN-Inspiratiemagazine

Meer weten over Gezond werken?

Lees hier het artikel van ambassadeur Annet de Lange uit ons inspiratiemagazine.

Annet de Lange

Ik kijk ernaar uit om met wetenschappers en professionals uit de praktijk ideeën en goede voorbeelden uit te wisselen over het thema gezond werken. Met de focus op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van werkenden gedurende de levensloop. Alleen door samen te werken en ervaringen uit te wisselen, komen we verder.

Lees meer

Actieleer TV

Tijdens de Actie Leer Netwerk Dagen 2020 verzorgden Annet de Lange, Teun Toebes en Anneke van Dixhoorn een seminar over gezond en betekenisvol werken in de ouderenzorg.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Nieuws
Vereniging Hogescholen komt met sectorplan ‘Gezond opleiden’

Omgaan met verandering en toekomstbestendige gezondheidszorgprofessionals opleiden. Bekijk de ambities van de sector die geformuleerd staan in het sectorplan 'Gezond opleiden'.

Lees meer