Gezond werken

Gezonde en vitale medewerkers zijn essentieel bij het oplossen van het personeelstekort.

Bekijk alle artikelen
Prof. Dr. Annet de Lange
Ambassadeur
Gezond werken en vitaal blijven worden steeds belangrijker.

Gezond werken

Het bevorderen van gezond werken en vitaal aan het werk kunnen blijven, is een zeer actueel en urgent thema geworden in de tweede coronagolf. Een gezonde werkomgeving versterkt een medewerker dus in zijn of haar ontwikkeling en zou vitaliteit moeten opleveren.

Gezond werken zorgt voor verbetering of behoud van de gezondheid, motivatie en werkcapaciteit van de medewerker. Een gezonde werkplek betreft een veilige omgeving waar hulp vragen mogelijk is, vertrouwen ervaren wordt en er geen sprake is van agressie. En het omvat een arbeidsorganisatie en- cultuur die ontwikkeling, gezondheid en veiligheid in het werk ondersteunen.

ALN-Inspiratiemagazine

Meer weten over Gezond werken?

Lees hier het artikel van ambassadeur Annet de Lange uit ons inspiratiemagazine.

Annet de Lange

Ik kijk ernaar uit om met wetenschappers en professionals uit de praktijk ideeën en goede voorbeelden uit te wisselen over het thema gezond werken. Met de focus op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van werkenden gedurende de levensloop. Alleen door samen te werken en ervaringen uit te wisselen, komen we verder.

Lees meer

Actieleer TV

Tijdens de Actie Leer Netwerk Dagen 2020 verzorgden Annet de Lange, Teun Toebes en Anneke van Dixhoorn een seminar over gezond en betekenisvol werken in de ouderenzorg.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Anders werken in de Zorg

Allemaal zelf het wiel uitvinden. Dat doen we dus niet bij Anders Werken in de Zorg. We – innovatieve organisaties in de ouderenzorg – sporen  kansrijke nieuwe technologieën op, testen ze in het klein bij één van...

Lees meer
Ruimte in de regels
Minder administratie rondom stages in zorg en welzijn

Minder administratie rondom stages in zorg en welzijn

Lees meer
Blog
Wees geen Calimero maar een Calihero!

Wees geen Calimero maar een Calihero! Nog nooit is er zoveel aandacht geweest voor medewerkers in de zorg en het tekort aan zorgpersoneel door ziekteverzuim is nijpend. Tegelijkertijd raken mensen in horeca, detailhande...

Lees meer