Actieleer TV

Nils van de Reijt, Paulien van der Meulen en André Walhout: Anders werken in de zorg

Thema's

Arbeidsinnovatie Beperken uitstroom Gezond werken Leven lang ontwikkelen

Branches

Ouderenzorg

Allemaal zelf het wiel uitvinden. Dat doen ze dus niet bij Anders Werken in de Zorg. In deze 31e uitzending van Actieleer TV praten Nils van de Reijt (West-Brabant), Paulien van der Meulen (Friesland) en André Walhout (Zeeland) over kansrijke nieuwe zorgtechnologieën. Ze vertellen welke innovaties ze op het spoor zijn gekomen, hoe ze deze getest hebben en inmiddels op grote schaal inzetten. En hoe ze daarin samenwerken.

Anders werken in de zorg

Deze Koploper startte in West-Brabant, onder aanvoering van zorgorganisatie TanteLouise, maar is inmiddels ook heel actief in Friesland en in Zeeland. Anders werken in de zorg richt zich op het gezamenlijk invoeren en ontwikkelen van arbeidsbesparende zorgtechnologie die de kwaliteit van zorg verbetert én dus ook arbeidstijd bespaart. De deelnemende organisaties maken slim gebruik van elkaars ervaringen. Vilans verricht onderzoek naar het daadwerkelijke effect van de ingezette hulpmiddelen. Deze effectkaarten verschijnen waarschijnlijk na de zomer.

Bekijk hieronder de uitzending:

Koploperinitiatief Anders werken in de zorg

Wil jij meer weten over Anders werken in de zorg en leren van de ervaringen van deze Koploper? Bekijk het Koploperinitiatief en neem contact met ze op.
Ga naar Koploperinitiatief

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
De kansen, bevindingen en praktijkvoorbeelden van zij-instroomtrajecten

Transvorm komt met een publicatie over de kansen, bevindingen en praktijkvoorbeelden van zij-instroomtrajecten. Laat je inspireren en bekijk welke Koplopers in de publicatie staan!

Lees meer
Nieuws
Minder registraties bij wijkverpleging door Factchecker

Vilans heeft de Factchecker ‘Registreren in de wijkverpleging’ gepubliceerd. Deze checker gaat in op een aantal praktijkvragen over registraties voor wijkverpleegkundigen.

Lees meer
Blog
Koploper vertelt: Sacha van Dijk van Zorg Innovatie Centra

Een interview met impactmaker Sacha van Dijk van Koploperinitiatief Zorg Innovatie Centra. Lees hier over de beweging en betekenisvolle momenten!

Lees meer