Podcast

Wat doet een skateboard in een podcast over innovatief werken in de zorg?

Thema's

Arbeidsinnovatie Beperken uitstroom Leven lang ontwikkelen

Branches

Alle branches

Er zijn veel goede voorbeelden van innovatieve arbeidsmarktinitiatieven in zorg en welzijn. Het Koplopernetwerk is daar het bewijs van. Het implementeren van deze sociale en technologische innovaties door werkgevers in eigen organisaties blijkt nog niet zo makkelijk. Transvorm, Zorg aan Zet, Care Innovation Center en Slimmer leven zagen dit en besloten in samenwerking met hogescholen Avans, Fontys en Zuyd deze organisaties te ondersteunen. Met Health Innovation School – Implementation (HIS-I) stelden ze een programma samen dat de nodige kennis, expertise en praktische handvatten biedt voor het implementeren en opschalen van innovaties in zorg- en welzijnsorganisaties.

Peggy Goris is programmanager en via ZorgaanZet (de werkgeversorganisatie voor zorg en welzijn in Limburg) organisator van de HIS-I. Sanne Schoolmeesters is de trekker vanuit de Brabantse werkgeversorganisatie Transvorm. In deze Actie Leer Netwerk podcast praat Marijke Roskam met hen over de eerste editie van dit Koploperinitiatief. Je hoort waarom we over een skateboard praten in deze uitzending over innovatief werken in de zorg. Je leert wat HIS-I is, wat het bijzonder maakt of wat het volgens Peggy juist ‘Cimpel’ maakt?

Meedoen aan HIS-I 2.0?

De eerste HIS-I was een groot succes en daarom start in november 2022 de HIS-I 2.0 in Noord-Brabant en Limburg. Heb je interesse om deel te nemen of wil je meer informatie? Bekijk de website www.hisimplementation.nl of stuur een mail naar: info@hisimplementation.nl.

Maak persoonlijk kennis met deze Koploper

Het groeiende personeelstekort in zorg en welzijn maakt het belang van samenwerken steeds groter. Als persoon doen we niet anders dan samenwerken, maar hoe doe je dat (goed) op organisatieniveau en in de regio? Tijdens de Koploperbijeenkomst Zuid-Nederland op dinsdag 8 november krijg je volop inspiratie en praktische handvatten om aan de slag te gaan of meer impact te maken. Iedereen die geïnteresseerd is in bewezen en innovatieve oplossingen die bijdragen tot het oplossen van het personeelstekort in zorg en welzijn is van harte welkom. HIS-I wordt tijdens deze bijeenkomst door het ministerie van VWS officieel tot Koploper benoemd.

Meld je aan voor de Koploperbijeenkomst Zuid-Nederland op 8 november

Aanmelden

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen