Actieleer TV

1 op 1 met Susanne Sinnige: Post-hbo leergang

Thema's

Arbeidsinnovatie Beperken uitstroom Leven lang ontwikkelen

Branches

Jeugdzorg

Werken met jeugd is complex en dat vraagt veel van zorgmedewerkers. Hoe zorg je dat ze bekwaam blijven in dit werkveld, dat ze zich blijven ontwikkelen en plezier blijven houden? In deze uitzending van Actieleer TV 1 op 1 praat Marijke Roskam met Susanne Sinnige. Zij is contactpersoon van Koploper Post-hbo leergang. Een traject voor jeugdzorgmedewerkers met 5 jaar werkervaring. Zij volgen een aantal modules om hun professionaliteit te verdiepen en verbreden.

Susanne Sinnige over Post-hbo leergang

Susanne Sinnige: “Wij hebben met een aantal jongeren, ouders, professionals en bestuurders gekeken naar de vraag: wat brengt de jeugdprofessional van de toekomst? Daar is een competentieprofiel uitgekomen, deze ligt aan de basis van deze opleiding.”

Deze leergang is het resultaat van de doorontwikkeling van het crossover traineeprogramma Jeugdprofessional van de toekomst. Dit flexibele onderwijsaanbod met een twintigtal organisaties is in september 2021 gestart.

Bekijk hieronder de uitzending:

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer
Agenda
Workshop Falend Vooruit tijdens Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022

Meld je aan voor de workshop workshop Falend Vooruit tijdens het Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022.

Lees meer