Inspiratie

Inspiratiemagazine Actieleren: Het fundament van informatie (artikel 4/4)

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Het Inspiratiemagazine Actieleren is compleet

Het Actie Leer Netwerk verzamelt verhalen van geslaagde arbeidsmarktinitiatieven in zorg en welzijn, zij worden door het ministerie van VWS tot Koploper benoemd. En van gestrande verhalen waar soms nog meer van geleerd kan worden. Deze kun je terugvinden onder Falend Vooruit. We hebben met de meer dan 500 deelnemers aan Koploperbijeenkomsten verkend wat de succesfactoren en knelpunten zijn bij het traject dat geleid heeft tot het geslaagde initiatief (schrijf hier je in voor de eerstvolgende bijeenkomst). Vier kernelementen blijken steeds terug te komen: gestructureerd, gezamenlijk, geïnformeerd experimenteren. Dit is het vierde artikel van een serie waar we dieper ingaan op deze kernelementen en ga je aan de slag met Actieleren. Deze artikelen zijn gebundeld tot het Inspiratiemagazine Actieleren. Geschreven door Christa Nieuwboer van Actie Leer Netwerk en met een voorwoord van Secretaris Generaal Erik Gerritsen van VWS, die deze week afscheid nam van het ministerie

Het fundament van informatie

In het vierde en laatste artikel van het Actieleermagazine komt het fundament van informatie aan bod. Want twee aspecten mogen bij innoveren niet ontbreken: informatie over de geschiedenis en context van een vraagstuk en informatie over eerdere soortgelijke innovaties. Want waar is het al gelukt? Of waarom is het niet gelukt? Om te voorkomen dat je het wiel opnieuw uitvindt, is geïnformeerd innoveren dus belangrijk. Hoe kom je aan informatie over je innovatie?

Kies wat bij jouw doel past

Je kunt putten uit de suggesties voor werkvormen die je kunt gebruiken en bronnen waarin je verder kunt zoeken: kies of maak wat bij jouw doel past. We geven je nog meer inspiratie mee van de goede voorbeelden uit ons Koplopernetwerk en daarbuiten. En voor wie nog niet zo bekend is met Actieleren is een apart hoofdstuk in het magazine opgenomen. Op onze website vind je nog veel meer informatie zoals video’s, blogs, podcasts en handreikingen om in je eigen organisatie aan de slag te gaan. En vergeet niet: bij Actieleren hoort het testen van oplossingen: uitproberen, reflecteren en verbeteren. Elke vorm van Actieleren creëert ruimte voor verandering, hoe klein ook.

Inspiratiemagazine Actieleren

Dit magazine bestaat uit de onderstaande vier artikelen:

  1. Actieleren: de waarde van experimenteren
  2. Actieleren: de kracht van gezamenlijkheid
  3. Actieleren: het houvast van structuur
  4. Actieleren: het fundament van informatie

Download hieronder het laatste artikel en het complete Inspiratiemagazine Actieleren!

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer