Hoe ziet actieleren in de praktijk eruit? In de podcast “actieleren in de praktijk” bevragen we organisaties die in gezamenlijkheid door middel van actie leren tot een gekozen oplossing zijn gekomen voor een urgent en complex arbeidsmarktprobleem.

In deze aflevering spreken we Mirna Noorlander van Quarijn, Janny Bosman-Hopman van Sherpa en Natascha Kalkman van Utrechtzorg (lees hier een interview met Natascha Kalkman). Samen met StoryConnect en Reinaerde hebben zij al onderzoekend, experimenterend en reflecterend het project “Jouw verhaal onze zorg” opgezet. Een narratief vertelpunt voor medewerkers. Door middel het ophalen en analyseren van persoonlijke verhalen wordt mogelijk vertrek (haarscheurtjes) voorkomen.

Waarom Actie leren?

Er spelen veel dezelfde vraagstukken in de organisatie, samen oplossingen bedenken en van elkaar leren blijkt ontzettend leuk en motiverend. In het project “jouw verhaal onze zorg” biedt de methode actieleren een handvat om samen stappen te zetten. De methode helpt om de oplossingen krachtiger neer te zetten en patronen in de organisatie bloot te leggen. Er komt een beweging op gang.

Nieuwsgierig welke rol actieleren in het project “jouw verhaal onze zorg” speelt? Luister dan naar deze podcast over actieleren in de praktijk: