Limburgse ouderenzorgorganisatie Vincent Depaul organiseert met de bewoner én medewerker centraal. Dat doen zij met een ‘rond en draaiend’ organogram. De bedoeling is enerzijds dat bewoners zich gezien en gehoord voelen en ondersteund worden door naasten en medewerkers. Daarnaast dat medewerkers ondersteund worden om hun werk goed uit te kunnen voeren en werkgeluk te ervaren.

Het organogram is vanuit de organisatie ontstaan en gevormd door het ondersteuningsteam, zonder het MT of bestuur. Medewerkers zijn in verschillende stappen meegenomen in deze manier van werken. Het heeft geresulteerd in een ziekteverzuimpercentage van 3,99% in 2021 met zeer weinig uitstroom. Ook de vacatures blijven gevuld.

Initiatiefneemster Saskia Heijthuijsen: “Er is echte aandacht voor de medewerkers. Ze kunnen doen waar ze goed in zijn.”

Stem voor de publieksprijs
Net als vorig jaar reikt de jury naast de Impactmakerprijs ook een publieksprijs uit. Jij kunt stemmen op één van de zes genomineerden. Wie heeft volgens jou de meeste beweging gecreëerd?
Stem!

Bekijk hier alle genomineerden.