Sevagram (Ouderenzorg) heeft samen met Gilde Opleidingen (ROC) en Stichting Koraal (Gehandicaptenzorg) een nieuwe opleiding ontworpen. Hierin staan niet de eindtermen van de kwalificatiedossiers centraal, maar de behoeften van de cliënt. Het idee is dat iedere handeling die medewerkers uitvoeren bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de cliënt.

Het verschil tussen kwalificatie eisen niveau 2 en 3 is groot, en dat weerhoudt sommige zorgmedewerkers ervan om zich verder te ontwikkelen, terwijl ze wel meer uitdaging in hun werk zouden willen. Door deze nieuwe opleiding Welzijnsverzorgende is het voor helpenden mogelijk om door te groeien naar niveau 3, zonder dat hier direct kwalificerende (harde) eisen van Verzorgende IG niveau 3 aan gekoppeld zijn. Bovendien leren zorg- en welzijnsmedewerkers met een andere blik te kijken naar de cliënt. Zorg en welzijn zijn geen aparte factoren meer, maar komen hier samen.

Stem voor de publieksprijs
Net als vorig jaar reikt de jury naast de Impactmakerprijs ook een publieksprijs uit. Jij kunt stemmen op één van de zes genomineerden. Wie heeft volgens jou de meeste beweging gecreëerd?
Stem!

Bekijk hier alle genomineerden.