Actieleer TV

1 op 1 met Jansje van Gelder: 2x FIT Vogellanden

Thema's

Beperken uitstroom Gezond werken Leven lang ontwikkelen Werken naar talent

Branches

Gehandicaptenzorg Overig Ziekenhuizen

Alweer een bijzondere Koploper in deze Actieleer TV 1 op 1 uitzending. Presentator Marijke Roskam praat met Jansje van Gelder, Manager HR bij Vogellanden, centrum voor revalidatie en bijzondere tandheelkunde over hun 2x FIT-programma. Met dit programma worden medewerkers uitgenodigd om te onderzoeken of ze nog het werk doen dat bij hen past en zich gezond, energiek en vitaal voelen. Hiermee wil Vogellanden haar medewerkers gemotiveerd en fit houden en tevens een bijdrage leveren aan de gezondheid en vitaliteit in de regio Zwolle. Er is een cultuur tot stand gebracht waarin medewerkers zelf permanent nadenken over hun gezondheid, vitaliteit en loopbaan, en zij verantwoordelijkheid nemen om waar nodig of gewenst stappen te zetten. 2x FIT geeft medewerkers veel zeggenschap over hun inzetbaarheid en levert energie en werkplezier op.

Jansje van Gelder over 2x FIT

“Wat wij met 2x FIT hebben beoogd is een open en veilig gesprek te voeren met al onze medewerkers”, aldus Jans van Gelder. “Deze aanpak, om zo met je medewerkers in gesprek te gaan, dat lijkt heel vanzelfsprekend. Toch was het bij ons niet normaal. Ik kan het iedereen aanraden. We zien nu het werkplezier. Door coaching durven mensen keuzes te maken. En het is ons dus om het even of medewerkers bij Vogellanden blijven, of ze in de sector blijven of zelfs buiten de sector gaan werken. 2x FIT komt onze organisatie ten goede en de regio ten goede. Als een medewerker talenten heeft of er verandert iets in de loopbaan, dan zullen wij dat alleen maar stimuleren. Elke plek is goed. Dit programma is een succes geworden we op alle niveaus de visie delen dat de medewerker centraal staat en het onderhouden van je loopbaan centraal. Staat. De ‘Fit’ tussen jou en je baan heeft levenslang onderhoud nodig”.

Bekijk hieronder deze uitzending van Actieleer TV 1 op 1 of luister naar de podcast. En wil je meer weten over dit initiatief neem dan contact op met deze Koploper.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Leerwerktraject in de Zorg: Toekomstperspectief voor statushouders én de zorg

De HAN en Stichting UAF bieden het Leerwerktraject in de Zorg aan voor statushouders met zorg ervaring.

Lees meer
Agenda
Landelijke Koploperbijeenkomst; leren van arbeidsmarktvernieuwers

Voorafgaand aan het Impactsymposium organiseert Actie Leer Netwerk een landelijke Koploperbijeenkomst. Vijf nieuwe Koplopers delen hun succes- en faalfactoren met je.

Lees meer