Podcast

Marieke Koenen en Renée Broecheler over Buddy’s in de zorg

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Ziekenhuizen

Het begon met het ondersteunen bij het veilig aan- en uitkleden van zorgprofessionals in de sluis. Een ruimte tussen de normale- en de corona-afdeling, om beschermende kleding tegen het COVID-19-virus aan en uit te trekken. Later mondde dit uit in veelzijdige ondersteuning op vele afdelingen in het ziekenhuis. En dat zónder enige zorgopleiding te hebben genoten. We hebben het over de op handen gedragen buddy’s in de zorg van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein.

Een initiatief om zorgverleners te ontlasten, zodat zij zich maximaal kunnen focussen op de (COVID-)patiëntenzorg. In deze podcast met Marijke Roskam vertellen Marieke Koenen (Teamhoofd OK/Buddy’s) en Renée Broecheler(Coördinator Buddy’s en KLM-stewardess) over het ontstaan van het Buddy-project, de groei ervan en delen zij hun persoonlijke ervaringen. En wil jij ook een buddy project in jouw organisatie starten. Neem dan contact op met deze Koploper!

Luister hieronder naar de podcast:

Buddy's in de zorg

Meer lezen? Ga naar het Koploperverhaal.
Lees Koploperverhaal

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
E-health in verpleeghuizen en de geestelijke gezondheidszorg

E-health in de zorg. Wat gaat er goed? En wat moet er beter? De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd deed er onderzoek naar.

Lees meer
Actieleer TV
1 op 1 met Marcel van der Meulen: Op STAP

Marcel van der Meulen vertelt over Koploper Op STAP. Een initiatief dat mensen zonder werk een opleiding met begeleiding biedt om te werken in de zorg.

Lees meer