Arbeidsinnovatie

Innovatie draagt op veel manieren bij aan het oplossen van het personeelstekort.

Alle artikelen
Lea Bouwmeester
Ambassadeur
Technologie verandert de zorg, maar het vraagt ook om een andere organisatie van het werk en een andere houding.

Arbeidsinnovatie

Innovatieve ontwikkelingen in zorg en welzijn volgen elkaar snel op. De inzet van arbeidsbesparende technologie maakt het mogelijk om de efficiëntie te verhogen, maar biedt ook kansen om werkomstandigheden te verbeteren.

Computers, digitalisering: wie kijkt er nog van op? We leven in de vierde industriële revolutie! Mens en technologie ‘versmelten’ steeds meer met elkaar en dat biedt kansen voor de zorg. Mits (werk)processen en vaardigheden die technische ontwikkelingen volgen. De veranderingen gaan razendsnel. Daarom is kennis delen en van elkaars fouten leren het devies.

ALN-Inspiratiemagazine

Meer weten over Arbeidsinnovatie?

Lees hier het artikel van ambassadeur Lea Bouwmeester uit ons inspiratiemagazine.

Lea Bouwmeester

Technologie verandert de zorg, maar het vraagt ook om een andere organisatie van het werk en een andere houding. Bijvoorbeeld omdat technologie de gelijkwaardigheid van patiënt en zorgverlener vergroot.

Lees meer

Seminar Arbeidsinnovatie tijdens de Actie Leer Netwerk Dagen 2020

Actieleer TV over arbeidsinnovatie in tijden van crisis

 

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

De Rotterdamse operatiekamers komen operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery-verpleegkundigen tekort. Met Operatie Bezetting OK pakken Rotterdamse ziekenhuizen de personeelstekorten op de operatiekamer aan.

Lees meer