Zoemen met

Impactmaker Roeli Mossel – NNCZ

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Ouderenzorg Thuiszorg

Indieners van de Impactmakerprijs 2020 nemen je mee in hun idee voor innovatie en arbeidsmarktvernieuwing. In deze alweer twaalfde aflevering praat Annelies Mulder van Actie Leer Netwerk met Roeli Mossel, bestuurder van VVT-organisatie Noord Nederlandse Coöperatie van Zorginstellingen. Hun impactvolle idee ‘Horeca helpt de zorg’ uit 2020 is ook eind 2021 nog zeer relevant. Leer in 10 minuten hoe NNCZ te werk is gegaan, wat de impact op korte en lange termijn van hun idee was en hoe je met Roeli Mossel in contact komt.

De gevolgen van corona werden in medio 2020 in de verschillende branches merk- en voelbaar. In de zorg werd de druk op het bestaande personeel steeds hoger en de bezetting krapper. Ondertussen kwam horecapersoneel noodgedwongen thuis te zitten. Roeli Mossel, probeerde de zorg- en horecasector samen te brengen in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Gastvrijheid staat bij beide sectoren hoog in het vaandel, dus er zouden genoeg overeenkomsten moeten zijn om een match te kunnen maken.

Gesteund en veilig

Roeli Mossel: “Via de website horecahelptdezorg.nl is er een oproep geplaatst voor ‘tijdelijke’ medewerkers uit de horeca. Bij NNCZ zijn oa het Jannes van der Sleedenhuis in Hoogeveen, Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld en Woonzorgcentrum de Zonnehof in Haren aangesloten. Taken voor de horecamedewerkers die ons kwamen ondersteunen waren bijvoorbeeld bezoekers wegwijs maken, de coronaregels uitleggen en zorgen voor koffie en thee in de woonkamer”. Van oktober 2020 tot mei 2021 zijn er 68 horecamedewerkers aan de slag gegaan in de zorg. De medewerkers voelden zich door deze inzet gesteund en veilig. Naast een aantal nieuwe vrijwilligers hebben de aangesloten organisaties ook 5 nieuwe medewerkers mogen verwelkomen uit de groep horecamedewerkers. Kortom een geslaagd initiatief dat inmiddels is overgenomen door ZorgpleinNoord. Deze werkgeversorganisatie verzorgt voor de hele noordelijke regio de matching tussen horecapersoneel, -ondernemers en zorgorganisaties.

Vanaf 14 december kun je in het kader van de Impactmakerprijs 2021, hier stemmen op jouw Bewegingmaker.

Bekijk de uitzending of beluister de podcast hieronder:

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer
Agenda
Workshop Falend Vooruit tijdens Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022

Meld je aan voor de workshop workshop Falend Vooruit tijdens het Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022.

Lees meer