Actieleer TV

1 op 1 met Richtje Ubels: COVID Capaciteit Center

Thema's

Arbeidsinnovatie Beperken uitstroom Gezond werken Meer uren werken

Branches

Ouderenzorg

In deze Actieleer TV 1 op 1 uitzending meer over het COVID Capaciteit Center, een regionale flexpool met meer dan 100 zorgprofessionals van alle niveaus die tijdens de eerste lockdown in 2020 over zeven deelnemende zorgorganisaties werden verdeeld. Het gezicht achter het CCC zoals het COVID Capaciteit Center kortweg wordt genoemd is Richtje Ubels. Zonder zorgachtergrond werd zij gevraagd om op een nieuwe manier te kijken naar personele inzet bij Amaris, als manager bij het flexbureau. Op haar tweede werkdag ging Nederland in de lockdown en veranderde haar opdracht.

Door de corona uitbraak werd een nieuwe groep aangesproken op de arbeidsmarkt: werknemers die flexibel willen werken. Zoals zorgmedewerkers die veel uren, maar enkel nachtdiensten willen werken. Er ontstond een win-winsituatie. Zij kregen hun flexibele uren en de organisaties extra medewerkers wanneer er een tekort dreigde.

Richtje Ubels over samen organiseren

Met het COVID Capaciteit Center probeerden ze de schaarste en de kennis die er is op een goede manier te verdelen. Richtje Ubels: “We geloven dat door samen te organiseren de kwaliteit verhoogt en we een nieuwe groep uit de markt kunnen benutten: namelijk de mensen die uren willen werken die we als één organisatie moeilijk kunnen bieden en graag op verschillende plekken willen werken.” In deze uitzending van Actieleer TV 1 op 1 vertelt Ubels over de plannen voor de toekomst. Bijvoorbeeld voor een grotere regionale flexpool.

Luister naar de podcast of bekijk deze uitzending van Actieleer TV 1 op 1. En wil je meer weten over dit initiatief neem dan contact op met deze Koploper.

Het verhaal van de initiatiefnemer

Richtje Ubels is het gezicht achter COVID Capaciteit Center. Lees haar verhaal over hoe het initiatief tot stand kwam, wat belangrijke momenten in het traject waren en waar de betrokken organisaties het voor doen.
Ga naar verhaal

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen