Actieleer TV

1 op 1 met Eric Beekmans: Koploperinitiatief Operatie Bezetting OK

Thema's

Arbeidsinnovatie Beperken uitstroom Leven lang ontwikkelen

Branches

Ziekenhuizen

Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

In deze uitzending van Actieleer TV 1 op 1 vertelt Eric Beekmans van het Maasstad Ziekenhuis over het Koploperinitiatief Operatie Bezetting OK. Presentatrice Marijke Roskam bevraagt hem over de samenwerking van de ziekenhuizen in Rotterdam-Rijnmond om de personeelstekorten op de operatiekamers aan te pakken. Ze doen allemaal mee: het Erasmus MC, Ikazia Ziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en Het Oog Ziekenhuis. Met ondersteuning van werkgeversorganisatie de Rotterdamse Zorg hebben zij het programma Operatie Bezetting OK opgezet. Een dynamische samenwerking om personeel en leerlingen regionaal uit te wisselen, innovatief op te leiden en om het leerklimaat te verbeteren.

Eric Beekmans: “Samenwerking loont”

Beekmans vertelt over de gevolgen van de huidige personeelstekorten in de Rotterdamse operatiekamers. En wat dat voor gevolgen heeft voor het vaste personeel. Hij is erg blij met de regionale aanpak in Rijnmond. En hoopt andere ziekenhuizen en regio’s met dit Koploperverhaal te kunnen inspireren. “Samenwerking loont. Het loont als het gaat om het behoud van medewerkers, om capaciteit te verdelen, om gezamenlijk op te leiden. We moeten deze klus samen klaren!”.

Voor vragen kun je contact opnemen met de projectleider van de Rotterdamse Zorg

Bekijk de uitzending hieronder:

Operatie Bezetting OK

Lees hier het hele Koploper verhaal!
Ga naar Koploperverhaal

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer