Podcast

Podcast: Fit op weg

Thema's

Arbeidsinnovatie Gezond werken Leven lang ontwikkelen Werken naar talent

Branches

Geestelijke gezondheidszorg Sociaal werk

Lange wachttijden, bureaucratie en randvoorwaarden die als obstakels aanvoelen: na het spreken van professionals, experts en oud-cliënten vond GGZ Delfland dat het wel wat beter en efficiënter mag met wachttijden bij poli’s in de GGZ. Daarom is in samenwerking met de methodiek van Shoshin de Innovatieve Leefstijl-poli – ook wel bekend als de Fit op Weg-poli – in het leven geroepen. Bij deze poli ligt de focus op het zo kort mogelijk maken van wachttijden en het creëren van betere randvoorwaarden. GGZ Delfland zorgt hierin niet alleen voor behandelingen op maat met korte wachttijden voor de cliënt: ook aan de personeelskant is er sprake van innovatie, wordt er gewerkt naar talent en geschiedt het werken op een gezondere manier. In deze podcast van het Actie Leer Netwerk spreekt Marijke Roskam met Susanne van Hees en Tim Haarlemmer over dit succesvolle project.

Luister hier de podcast:

 

Dit project is ook Koploper van Actie Leer Netwerk.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

De Rotterdamse operatiekamers komen operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery-verpleegkundigen tekort. Met Operatie Bezetting OK pakken Rotterdamse ziekenhuizen de personeelstekorten op de operatiekamer aan.

Lees meer