Koploper
07-2020

loopbaanIC

Thema's

Beperken uitstroom Leven lang ontwikkelen

Branches

Ziekenhuizen

In het Koploperinitiatief loopbaanIC.nl vormen vier Intensive Cares in de omgeving Nijmegen samen één IC-regio waarin kennis, opleiding, expertise en onderzoek worden gebundeld. Met deze gezamenlijke profilering tracht de koploper IC-verpleegkundigen te prikkelen met unieke carrièrekansen, afwisselend, uitdagend werk en groeimogelijkheden.  

Samen voor hoge kwaliteit
De IC’s van Radboudumc, Bernhoven CWZ en Maasziekenhuis Pantein bundelen als LoopbaanIC.nl hun krachten in het belang van hoogwaardige IC-zorg voor patiënten. De academische, topklinische en regionale ziekenhuis vormen samen één IC-regio op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Zo wordt getracht de uitstroom van medewerkers te beperken, alsmede het leer- en ontwikkelproces constant te stimuleren.
 

Een constant lerende gemeenschap
Door middel van een online campagne en een Facebook-community die is opgericht door ambassadeurs uit alle betrokken ziekenhuizen heeft dit Koploperinitiatief grote kans om onder de aandacht te komen van (potentiële) IC-verpleegkundigen. Geïnteresseerden kunnen een dag meelopen, direct solliciteren of zich aanmelden voor de opleiding tot IC verpleegkundige. IC-verpleegkundigen kunnen twee maanden in een regioziekenhuis werken. Door telkens te rouleren blijft de omgeving fris en uitdagend. Iedere IC in de regio heeft – naast de verschillen tussen academische, klinische en regionale ziekenhuizen – weer zijn eigen karakteristieken, accenten en innovaties.
 

Wat levert het op?
Al ruim vijf jaar een tweemaal jaarlijkse uitwisseling van IC-verpleegkundigen tussen de vier aangesloten ziekenhuizen in de regio. Mogelijkheden tot meeloopdagen op een IC naar keuze in de regio. Door de gefundeerde samenwerking wordt de regio Nijmegen en omstreken extra aantrekkelijk voor verpleegkundige en patiënt. 

Wat kunnen andere organisaties leren van dit voorbeeld?
Expertise opdoen over hoe je – juist in tijden van een krappe arbeidsmarkt – een geslaagd (afdelings)netwerk op kunt zetten met als uitgangspunt wederzijds vertrouwen. Regio-IC Nijmegen en omstreken voelt een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de beste IC-zorg te geven in de regio en loopbaanontwikkelingsmogelijkheden te bieden aan alle IC- verpleegkundigen in die regio. Iedere IC-verpleegkundige in de regio heeft de keuze om zich te ontwikkelen naar een geschikte functie op de IC die bij die medewerker past.  

Waarom is dit een goed voorbeeld?
In 2016 werd de kwaliteitsstandaard organisatie-IC door het zorginstituut naar buiten gebracht. Iedere IC is vanaf dat moment verplicht om samen te werken middels een regio- of netwerk-IC. Doordat de vier ziekenhuizen binnen LoopbaanIC.nl al een langdurige samenwerking waren aangegaan op dit punt, was er reeds sprake van groot vertrouwen en een pionierspositie die de kwaliteitsstandaard overtrof. Hierdoor heeft regio-IC Nijmegen en omstreken een Koploperpositie binnen IC-netwerken in Nederland.

Bekijk ook de aflevering van Actieleer TV 1 op 1 met loopbaanIC hier: 

Website

Bezoek de website van dit Koploperintiatief.
Klik hier!

Partners

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Blog
Kennissessie “Kleine doorbraken groots opschalen”: een prikkelend kijkje...

Op 15 oktober jl. vond de kennissessie "Kleine doorbraken groots opschalen" voor Koplopers plaats. Hoe zorg je dat mensen enthousiast worden over een nieuw initiatief? Hoe vertaal je de goede doorzet van een nieuw initia...

Lees meer
Blog
Lieke Lange: Verandering realiseren is beweging creëren

In een nieuwe blog van Actie Leer Netwerk-medewerker Lieke Lange vertelt ze haar persoonlijke ervaringen met het zelf opgezette Kweekvijver-initiatief en de kansen en risico's om kans te maken op een HR-award.

Lees meer
Blog
Blog Aukje Nauta: Samen het betere werken uitvinden

In een gloednieuw blog schets Aukje Nauta nieuwe werksituaties en de ideale situatie daarbinnen in tijden van Corona.

Lees meer