Werken naar talent

Jobcarving en functiecreatie pakt het personeelstekort aan én biedt kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bekijk alle artikelen
Prof. Dr. Peter van Lieshout
Ambassadeur
Waardeer de ontwikkelingen van je medewerkers

Werken naar talent

De arbeidsmarkt binnen zorg en welzijn bevindt zich op een tweesprong: aan de ene kant zijn er grote tekorten in specifieke functies. Aan de andere kant is er nog een grote groep mensen die net mee kan komen op de arbeidsmarkt. Hoe vliegen we dit aan?

Jobcarving en functiecreatie zijn oplossingen om de broodnodige flexibiliteit te stimuleren. Organisaties die daarvoor openstaan, houden het werk uitdagend en hun medewerkers gemotiveerd. En kunnen – als ze de rigide indeling in functiepakketten loslaten – ook nog banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

ALN-Inspiratiemagazine

Meer weten over Werken naar Talent?

Lees hier het artikel van ambassadeur Peter van Lieshout uit ons inspiratiemagazine.

Peter van Lieshout

Managers moeten op een andere manier naar functies, kwaliteit en ontwikkeling gaan kijken en dat binnen hun organisatie vormgeven. Het is een ‘awareness’ dat het Actie Leer Netwerk kan helpen creëren.

Lezing Werken naar Talent op de Actie Leer Netwerk Dagen 2020:

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Nieuws
Vereniging Hogescholen komt met sectorplan ‘Gezond opleiden’

Omgaan met verandering en toekomstbestendige gezondheidszorgprofessionals opleiden. Bekijk de ambities van de sector die geformuleerd staan in het sectorplan 'Gezond opleiden'.

Lees meer