Meer uren werken

Meer uren of grote contracten aanbieden brengt de arbeidsmarkt weer in beweging

Bekijk alle artikelen
Drs. Wieteke Graven
Ambassadeur
Meer uren werken kan het personeelstekort in de zorg oplossen

Meer uren werken

In zorg en welzijn wordt veel gewerkt met deeltijdcontracten. Dit heeft verschillende oorzaken. In zorg en welzijn werken bijvoorbeeld nog altijd veel vrouwen. Zij werken over het algemeen minder uren dan mannen. Bij de medewerkers die vaak wel wat meer willen werken, is een contract met meer uren in hun huidige functie of bij hun huidige werkgever niet mogelijk. Hierdoor blijft er veel arbeidspotentieel van zowel huidige als toekomstige medewerkers onbenut.

Als iedere deeltijdwerker in de zorg gemiddeld een uur per week meer zou werken, zouden de personeelstekorten in de sector in theorie zijn opgelost. Dat statement staat nu bekend als het ‘fameuze uur extra’ in de zorg. Verschillende organisaties brengen dit inmiddels in de praktijk.

ALN-Inspiratiemagazine

Meer weten over Meer uren werken?

Lees hier het artikel van ambassadeur Wieteke Graven uit ons inspiratiemagazine.

Wieteke Graven

Als iedere deeltijdwerker in de zorg gemiddeld een uur per week meer zou werken, zouden de personeelstekorten in de sector in theorie zijn opgelost.

Meer uren werken op de Actie Leer Netwerk Dagen 2020


Lees meer

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Nieuws
Vereniging Hogescholen komt met sectorplan ‘Gezond opleiden’

Omgaan met verandering en toekomstbestendige gezondheidszorgprofessionals opleiden. Bekijk de ambities van de sector die geformuleerd staan in het sectorplan 'Gezond opleiden'.

Lees meer