Meer uren werken

Meer uren of grote contracten aanbieden brengt de arbeidsmarkt weer in beweging

Bekijk alle artikelen
Drs. Wieteke Graven
Ambassadeur
Meer uren werken kan het personeelstekort in de zorg oplossen

Meer uren werken

In zorg en welzijn wordt veel gewerkt met deeltijd contracten. Dit heeft verschillende oorzaken. In zorg en welzijn werken bijvoorbeeld nog altijd veel vrouwen. Zij werken over het algemeen minder uren dan mannen. Bij de medewerkers, die vaak wel wat meer willen werken, is een contract met meer uren in hun huidige functie of bij hun huidige werkgever niet mogelijk. Hierdoor blijft er veel arbeidspotentieel van zowel huidige als toekomstige medewerkers onbenut.

Het lijkt erop dat als iedereen in de zorg één uur per week meer werkt, het arbeidstekort voor een groot deel is opgelost. Meer uren en grote contracten bieden kan op meerdere manieren bekeken worden en op korte termijn bijdragen aan het oplossen van het personeelstekort.

Wieteke Graven

Als iedere deeltijdwerker in de zorg gemiddeld een uur per week meer zou werken, zouden de personeelstekorten in de sector in theorie zijn opgelost.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Webinar: Hoe verhoog ik de deeltijdfactor?

Een webinar van Stichting Het Potentieel Pakken waarin een toelichting en concrete handvatten worden aangereikt om de deeltijdfactor in de zorg te verhogen.

Lees meer
Agenda
Transvorm Actueel: Meer Uren Werken

Er verandert veel op de Brabantse arbeidsmarkt voor zorg en welzijn. In Transvorm Actueel behandelt Transvorm thema's rondom actuele ontwikkelingen in onze sector. Dit gebeurt elke 3e woensdag van de maand - ditmaal via ...

Lees meer
Nieuws
ALN-ambassadeur Marc van der Meer: begrip voor kabinetsbesluit over zorgsalarissen

Afgelopen week was ALN-ambassadeur en bijzonder hoogleraar Marc van der Meer te gast bij Radio 1, over het kabinetsbesluit rondom de zorgsalarissen. Hier luister je het fragment terug.

Lees meer