Gezond werken

Gezonde en vitale medewerkers zijn essentieel bij het oplossen van het personeelstekort.

Bekijk alle artikelen
Annet de Lange
Ambassadeur

Annet de Lange

Annet de Lange is de ambassadeur van het Actie Leer Netwerk op het thema Gezond werken. Vanuit deze rol  helpt en inspireert ze alle betrokken partijen die zich bezig houden met arbeidsmarktvernieuwing op dit thema.

De Lange is Lector Human Resource Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en bijzonder hoogleraar Succesvol ouder worden op het werk aan de Open Universiteit. Daarnaast bekleedt ze diverse nevenfuncties bij (internationale) universiteiten en is ze hoofd van het Nederlands Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid (NKDI).

Bekijk LinkedIn profiel

Volg Annet de Lange op Twitter

Wat is gezond werken?

Het bevorderen van gezonder werken en vitaal blijven wordt steeds belangrijker. Dit betekent dat successen op dit uitdagende thema direct bijdragen aan het terugdringen van het personeelstekort.

De zorgsector staat onder grote druk. De arbeidsmarkt in zorg en welzijn vergrijst, de werkdruk en het ziekteverzuim stijgt, mensen moeten langer doorwerken. Het bevorderen van gezonder werken en vitaal blijven wordt steeds belangrijker. Dit betekent dat successen op dit uitdagende thema direct bijdragen aan het terugdringen van het personeelstekort.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Actie Leer Netwerk schept Ruimte in de Regels

Ga aan de slag met knelpunten in wet- en regelgeving die arbeidsmarktvernieuwing en de aansluiting met het onderwijs in zorg en welzijn in de weg staan. Zo luidt één van de opdrachten van het Actie Leer Netwerk. Versch...

Lees meer
Nieuws
Rapportage Mobiliteitscoöperaties

Organisaties in zorg en welzijn werken steeds meer samen om oplossingen te bieden voor de arbeidsmarkt. Om inzicht te krijgen welke samenwerkingsvormen er zijn en hiervan te leren heeft Berenschot een inventariserend ond...

Lees meer
Actieleren
Uitgangspunten actieleren

Actieleren is het gezamenlijk en gestructureerd zoeken naar oplossingen voor urgente problemen door middel van goed geïnformeerd experimenteren. Deze uitgangspunten helpen je om daar vorm aan te geven!

Lees meer