Actie Leer Netwerk

Wat is het Actie Leer Netwerk?

Over Actie Leer Netwerk

Actie Leer Netwerk ondersteunt organisaties in zorg en welzijn, onderwijs en gemeenten die door vernieuwende initiatieven het arbeidsmarkttekort in zorg en welzijn aanpakken. Zo inspireren we andere partijen om succesvolle initiatieven over te nemen, verder te brengen of om zelf initiatieven te starten.

Wat is Actie Leer Netwerk?

Actie Leer Netwerk is onderdeel van het programma TAZ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wij leggen de verbinding tussen dit programma, het werkveld en onderwijs. Veel organisaties werken namelijk al aan innovatieve oplossingen voor de personeelstekorten in zorg en welzijn. Wij verzamelen deze voorbeelden, stellen ze beschikbaar en verspreiden ze actief. Zo werken we samen naar voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn.

De thema’s van de arbeidsmarkt

Om het arbeidsmarkttekort in zorg en welzijn aan te pakken, werken we met verschillende thema’s.

Koplopernetwerk

Succesvolle initiatieven verzamelen we in ons Koplopernetwerk: een lerend netwerk waar zorg, welzijn, onderwijs, overheid en andere partners bij elkaar komen om samen te werken aan het verder ontwikkelen van innovatieve ideeën. Dit zijn initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

Falend Vooruit

Als tegenhanger voor deze inspiratie waarbij alles is gelukt, hebben we Falend Vooruit. Hiermee verzamelen we leerzame lessen, verhalen en tips uit de sector die zijn voortgekomen uit ‘mislukte’ projecten. We laten ervaringsdeskundigen aan het woord over hun mislukte project, gestrande pilot of over een vernieuwende visie op de waarde van anders gelopen projecten.

Actieleren

In al onze activiteiten passen we de methodiek Actieleren toe. De kern hiervan is om samen oplossingen en verbeteringen ontdekken. Daarmee stimuleren en inspireren we het hele werkveld. Samen weten we meer, en krijgen we meer gedaan.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat we doen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Twitter of LinkedIn.