Impactmakerprijs 2022

Dringt jullie project het personeelstekort in je organisatie terug?

Meld jullie initiatief aan!

De winnaars van 2021!

De winnaar van de Impactmakerprijs 2021 is: Conforte Innovatielab!

En de winnaar van de Bewegingmakerprijs 2021 is…

Het Rotterdamse Conforte Innovatielab is uit tientallen inzendingen door de jury verkozen tot Impactmaker van 2021. Het initiatief is daarmee het meest inspirerende en impactvolle arbeidsmarktproject van 2021 in zorg en welzijn! Wij gingen naar Rotterdam om de prijs uit te reiken.

Bekijk hier een langere video van de prijsuitreiking met een interview.

Het Conforte Innovatielab leert zorgmedewerkers te onderzoeken wat het daadwerkelijke probleem is: de vraag áchter de vraag. Daarnaast wordt er gekeken naar hoe je anderen kunt meenemen in het zoeken naar een oplossing, zodat deze past in het team. Dit gebeurt aan de hand van methodes gebaseerd op Design Thinking, een manier om innovatie in organisaties te versnellen.

Bekijk het interview voor nominatie met initiatiefneemster Wilma van der Leeuw over Conforte Innovatielab:

Koploperverhaal Conforte Innovatielab

Het Conforte Innovatielab is sinds maart 2021 Koploper bij het Actie Leer Netwerk. Lees het Koploperverhaal over Design Thinking in de ouderenzorg, bottom-up problemen aanpakken en medewerkers veranderen tot veranderaars!
Ga naar Koploperverhaal

De winnaar van de Bewegingmakerprijs 2021 is: Leerwerkunit voor IC-verpleegkundigen in opleiding

Het publiek heeft massaal gestemd op de organisatie die de meeste beweging heeft weten te creëren om de personeelstekorten in 2021 terug te dringen. Op het initiatief die potentie heeft om impact te maken op een gezondere arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Met een meerderheid aan stemmen is het HagaZiekenhuis met het initiatief ‘Leerwerkunit voor IC-verpleegkundigen in opleiding’ verkozen tot Bewegingmaker van 2021! Wij gingen naar Den Haag om de prijs uit te reiken.

Bekijk hier een langere video van de prijsuitreiking met een interview.

Al meer dan een jaar loopt het zorgpersoneel op de tenen om de zorg in Nederland draaiende te houden. Zo ook in het HagaZiekenhuis, waar de IC-verpleegkundigen het meer dan druk kregen door de coronapandemie. In mei 2021 is er daarom een pilot gestart van de Leerwerkunit, waarbij er leerlingen ‘bedside’ worden opgeleid onder supervisie van IC-verpleegkundigen. De eerste pilot beviel zo goed, dat de Leerwerkunit sinds september een vast onderdeel is geworden van de Intensive Care in het HagaZiekenhuis.

Bekijk het interview voor nominatie met praktijkopleiders Sanne Vlaardingerbroek en Frederieke Veersma over het initiatief Leerwerkunit voor IC-verpleegkundigen in opleiding:

Koploperverhaal De Leerwerkunit

Het HagaZiekenhuis is met het initiatief De Leerwerkunit: IC-verpleegkundigen 'bedside' opleiden sinds januari 2022 Koploper bij het Actie Leer Netwerk. Lees het Koploperverhaal over hoe je IC-professionals in korte tijd opleid en tegelijkertijd de kwaliteit van de opleiding behoudt!
Ga naar Koploperverhaal