Impactmakerprijs 2022

Dringt jullie project het personeelstekort in je organisatie terug?

Meld jullie initiatief aan!

Anders Werken in de Zorg

Het aantal ouderen neemt in snel tempo toe. Zij verdienen de beste zorg, maar het zorgpersoneel staat onder druk. Daarom is het van belang dat we met hetzelfde aantal kundige zorgverleners méér kwetsbare ouderen goede zorg te bieden. tanteLouise heeft de oplossing om dit te bereiken. Met het initiatief Anders Werken in de Zorg maken ze gebruik van slimme zorgtechnologie om de ouderenzorg toekomstbestendig te maken.

Slimme technologie op grote schaal

Anders Werken in de Zorg is gestart in de regio West-Brabant, en is later uitgebreid naar andere regio’s. “Veel organisaties denken zelf het wiel te moeten uitvinden. Wij geloven sterk in een gezamenlijke aanpak,” legt Daan de Viet, innovatieadviseur bij tanteLouise uit. “Alleen samen kunnen we de arbeidsmarktproblemen in de zorg op grotere schaal oplossen.”

De slimme bril, de bedsensor en slim incontinentiemateriaal: allemaal voorbeelden van arbeidsbesparende zorginnovaties. Ook de medewerkers zijn enthousiast over de technologieën. “Voor medewerkers moet het vooral tastbaar zijn,” zegt Siham Sbai, kwaliteitsadviseur bij Stichting Woonzorgcentrum Raffy-Leystroom. “Zij willen graag direct resultaat zien.” En de impact van de slimme zorgtechnologie is er: door het slimme incontinentiemateriaal zijn onnodige verschoningen met 26% gereduceerd en is het aantal natte bedden met 60% afgenomen. Dit leidt tot een stuk minder tijdrovende en fysiek zware bezigheden voor de zorgmedewerkers.

Meer rust en kwalitatieve zorg

Doordat er tijd wordt bespaard houden zorgverleners meer tijd over voor kwalitatieve zorg. Net dat ene praatje, net dat ene moment van aandacht extra. En niet alleen is er meer rust voor het bestaande personeel: intern wordt ook opgemerkt dat de ontwikkelingen in digitalisering en aantrekkelijk zijn voor nieuwe medewerkers. Niet voor niets is het initiatief al uitgebreid naar onder andere Friesland, Zeeland en Midden-Brabant.

Bekijk hieronder het interview met Daan de Viet en Siham Sbai van initiatief Anders Werken in de Zorg!

Meld jullie initiatief aan voor de Impactmakerprijs 2022!

Je kunt jouw organisatie weer aanmelden voor de Impactmakerprijs! De Impactmakerprijs is de prijs voor het meest inspirerende en impactvolle arbeidsmarktproject van 2022 in zorg en welzijn waarbij werkgever en werknemers delen in het succes.
Ga naar Impactmakerprijs 2022