Impactmakerprijs 2022

Dringt jullie project het personeelstekort in je organisatie terug?

Meld jullie initiatief aan!

Impactmakerprijs 2021

Het Conforte Innovatielab heeft de Impactmakerprijs 2021 gewonnen! Het publiek verkoos De Leerwerkunit als Bewegingmaker van 2021.

Van de 29 organisaties die zich hebben aangemeld, zijn tien inspirerende en impactvolle initiatieven door de jury geselecteerd voor de Impactmakerprijs 2021. Al deze projecten of initiatieven hebben een grote impact op het verminderen van het personeelstekort in zorg en welzijn. Maar niet alleen de jury reikte dit jaar een prijs uit, er is ook een aanmoedigingsprijs voor de Bewegingmaker van 2021. Jullie hebben massaal gestemd op het initiatief dat volgens jou de meeste beweging heeft weten te creëren om de personeelstekorten terug te dringen en dat de potentie heeft om impact te maken voor een gezondere arbeidsmarkt in zorg en welzijn.

Impactmakerprijs 2021

Met het uitreiken van deze prijs voor het meest inspirerende en impactvolle arbeidsmarktproject van 2021 in zorg en welzijn, eren het ministerie van VWS, RegioPlus, V&VN en Actie Leer Netwerk jullie initiatief. Deze organisatoren delen de behaalde successen als goed voorbeeld met de gehele sector. De tien genomineerden bekijk je hier. De winnaars zijn op woensdag 9 februari 2022 bekend gemaakt.

Voorzitter V&VN en Jurylid Bianca Buurman over de Impactmakerprijs: “Het personeelstekort is een groot probleem, maar het maakt mensen ook creatief: tal van verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten lopen rond met praktische ideeën om de teams waarin ze werken op peil te houden. De Impactmakerprijs is een aanmoediging die ideeën te delen. Vooral als ze al zijn uitgewerkt en effectief blijken. Collega’s elders in het land kunnen er hun voordeel mee doen. Beleidsmakers ook.”

Impactmakerprijs 2021

Hoe word je dé Impactmaker van 2021?

Elke zorg- en welzijnsorganisatie die dit jaar een positieve bijdrage levert aan het terugdringen van de personeelstekorten maakt kans. Het is belangrijk dat er echte, structurele verbeteringen op of voor de werkvloer zijn ontstaan. Daarnaast ook dat je voorbeeld goed vertaalbaar is naar andere zorg- en welzijnsorganisaties. Bekijk de andere criteria en voorwaarden.

De jury en de aanmoedigingsprijs voor de Bewegingmaker van 2021

Naast de Impactmakerprijs reikt de jury, onder voorzitterschap van Silvia van Gaal – de winnaar van de Impactmakerprijs 2020, ook een aanmoedigingsprijs uit. Deze prijs is bedoeld voor de organisatie die de meeste beweging op de werkvloer heeft gecreëerd om het personeelstekort aan te pakken. En wiens initiatief de meeste potentie heeft om impact te maken voor een gezondere arbeidsmarkt in zorg en welzijn.

Initiatiefnemers

De organisatoren van de Impactmakerprijs 2021 zijn het ministerie van VWS, Actie Leer Netwerk, RegioPlus en V&VN. VWS werkt met het actieprogramma Werken in de Zorg aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Actie Leer Netwerk ondersteunt het actieprogramma Werken in de Zorg. De aangesloten regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus hebben als missie het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de sector zorg en welzijn. Dit jaar is V&VN toegetreden tot de organisatie van deze prijs, die vorig jaar voor het eerst is uitgereikt. V&VN is met 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van Nederland. V&VN is er voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. De initiatiefnemers organiseren deze prijs vanuit hun gezamenlijke inspanningen om nu en in de toekomst voldoende tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn te hebben.