Nieuws
vrijdag 11 december 2020

Jeugdbescherming west winnaar Impactmaker 2020-Prijs

Thema's

Alle thema's

Branches

Jeugdzorg

Prijs voor aanpak personeelstekort zorg en welzijn

Jeugdbescherming west winnaar Impactmaker 2020-Prijs

Jeugdbescherming west mag zich sinds vrijdag 11 december Impactmaker 2020 noemen. Deze organisatie won met het project ‘Vanaf dag één aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling’, waarin de regie voor de loopbaan wordt ‘teruggegeven’ aan medewerkers. De winnaar heeft met dit project veel branchegenoten en hr-collega’s weten te motiveren om de personeelstekorten in zorg en welzijn terug te dringen. Silvia van Gaal van Jeugdbescherming west kreeg in de studio in Utrecht de prijs overhandigd door juryvoorzitter Daniëlle Groothuis, verpleegkundige in Meander Medisch Centrum, en jurylid Conny Helder, bestuurder TanteLouise. Met dit initiatief blijven medewerkers, ondanks de zwaarte van het beroep, langer in het werk. “En dat is wat we belangrijk vinden, het behoud van onze medewerkers”, aldus winnares Silvia van Gaal.

Juryvoorzitter Daniëlle Groothuis: “Alle drie de finalisten, Jeugdbescherming west, Aafje thuiszorg huizen en zorghotels en het Jeroen Bosch Ziekenhuis onderscheidden zich met de impact en de beweging die ze creëren. Bij Jeugdbescherming west vonden we de aandacht voor het personeel mooi. Dat ze meer autonomie en zeggenschap over hun loopbaan krijgen.” De bijna 800 deelnemers aan de Actie Leer Netwerk Dagen, het vijfdaagse event waar de prijs werd uitgereikt, mochten stemmen wie de Impactmaker 2020 zou worden. Deze deelnemers zijn bij uitstek geschikt om de winnaar te bepalen omdat zij zich dagelijks bezighouden met arbeidsmarktontwikkelingen in de sector, volgens de organisatie. “We kunnen leren van de genomineerden van de Impactmaker 2020. Dit zijn allemaal goede ideeën die afkomstig waren van de werkvloer, die werden gefaciliteerd door het bestuur maar verder zelfstandig werden uitgevoerd. En zie hier het resultaat!”, vertelt Karin Luidens van het Actie Leer Netwerk.

Met de Impactmaker Prijs krijgen goede ideeën een podium en waardoor andere organisaties niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden. “De kwaliteit en de kwantiteit van de inzendingen maken ons enthousiast om deze prijs ook in 2021 te organiseren. Behoud van zorg- en welzijnsprofessionals blijft ook volgend jaar hét thema voor de sector. Laat de goede voorbeelden van alle drie de finalisten een inspiratie zijn voor alle organisaties. Met elkaar kunnen we een positieve impact realiseren. Voor een nog aantrekkelijkere sector zorg en welzijn”, aldus Jelle Boonstra, directeur-bestuurder van RegioPlus tijdens de uitreiking in Utrecht.

De Impactmaker-Prijs 2020 werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Initiatiefnemers zijn het ministerie van VWS, Actie Leer Netwerk en RegioPlus. Het ministerie van VWS werkt met het actieprogramma Werken in de Zorg aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Actie Leer Netwerk ondersteunt het actieprogramma Werken in de Zorg. De veertien regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus hebben als missie het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de sector zorg en welzijn. De initiatiefnemers organiseren deze prijs vanuit hun gezamenlijke inspanningen om nu en in de toekomst voldoende tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn te hebben.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Subsidie om mentale vitaliteit van werkenden te versterken

ZonMw gaat in opdracht van ministeries van SZW en VWS met een programma de mentale vitaliteit te versterken voor werkenden, waaronder zorgmedewerkers. Dit doen zij via verschillende subsidierondes.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer