Falend Vooruit

Planningsexpert Nanna Ohlhardt: Geen invaller maar FlexKRACHT

Thema's

Arbeidsinnovatie Beperken uitstroom Meer uren werken

Branches

Ambulancezorg Eerstelijnszorg Geestelijke gezondheidszorg Gehandicaptenzorg GGD Jeugdzorg Kraamzorg Ouderenzorg Overig Sociaal werk Thuiszorg Ziekenhuizen

De arbeidsmarktproblematiek in zorg en welzijn aanpakken kan niet zonder leren en experimenteren. Wanneer je innoveert of echt iets anders probeert te doen, gaat het vaak niet zoals gepland. Hierin ben je niet alleen: heel veel projecten en start-ups mislukken. Het Actie Leer Netwerk vindt het waardevol en leerzaam om ook deze verhalen een podium te geven. Voor deze podcastaflevering van Falend Vooruit spreken Annelies Mulder en Jethro Hardeman met Nanna Ohlhardt, expert in het oplossen van flex- en planningsvraagstukken in zorg en welzijn. Op dit moment is zij actief bij ’s Heeren Loo. In deze podcast neemt ze ons mee in de ontwikkeling die flexbureaus hebben meegemaakt, wat je absoluut niet moet doen als je het op orde wilt hebben, waarom we zzp’ers niet moeten negeren en… hoe het station “Oh, een invaller” is gepasseerd.

Nanna Ohlhardt over een visie op flexibiliteit

In zorg organisaties is er een grote behoefte aan het inzetten van een goede flexibele schil die kan meebewegen met de zorgvraag. Dit is nodig om zorg te kunnen blijven garanderen. Om dit goed te doen is het belangrijk om een visie te hebben op flexibiliteit en deze visie door te voeren in het complete HR-beleid, van werving tot behoud. Nanna Ohlhardt: “Ik zie zorgorganisaties vaak worstelen met efficiënt en gezond plannen binnen de financiële kaders en met het slim inzetten van flexibiliteit. Het goed regelen van interne flexibiliteit en personele planning is niet iets wat je er zomaar even bij doet!”

Luister hier de podcast:

 

Falend Vooruit Podcasts

Op deze website vind je een hele serie Falend Vooruit podcasts met o.a. Garage2020, het Instituut van Briljante Mislukkingen, Secretaris Generaal Erik Gerritsen van VWS en Directeur WGV Zuid-Holland Zuid Lydia ter Braak. Beluister ze en neem contact met ons op als je vragen over deze voorbeelden hebt.

En heb jij ook een gestrand project met een containerschip aan geleerde lessen? En wil je deze geleerde lessen met de sector te delen? Heb jij een project of innovatie begeleid wat totaal anders is gelopen dan jullie verwacht hadden? Of iets georganiseerd, waar niemand op af kwam of een product gemaakt wat nooit is gebruikt? Vertel dan je verhaal via onze podcast Falend Vooruit. Want: ‘Yes het is mislukt’, en jij helpt zorg en welzijn vooruit.

Neem contact op met Annelies Mulder via a.mulder@actieleernetwerk.nl om jullie lessen te delen. Want hoe makkelijker we het vinden om missers met elkaar te delen, hoe meer we in beweging durven te komen.

Falend Vooruit podcasts

Wil je meer geleerde lessen horen? Luister dan alle Falend Vooruit podcasts!
Ga naar podcasts

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer
Agenda
Gezondheidsfestival ‘Van zorg naar gezondheid in Noord Nederland’

Lees meer