Falend Vooruit

Falend Vooruit met Sanne van der Hagen: leren werken met de realiteit

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Alle branches

De arbeidsmarktproblematiek in zorg en welzijn aanpakken kan niet zonder leren en experimenteren. Wanneer je innoveert of echt iets anders probeert te doen, gaat het vaak niet zoals gepland. Hierin ben je niet alleen: heel veel projecten en start-ups mislukken. Het Actie Leer Netwerk vindt het waardevol en leerzaam om ook deze verhalen een podium te geven. Voor deze podcastaflevering van Falend Vooruit spreken Annelies Mulder en Jethro Hardeman met hun oude bekende, Sanne van der Hagen. Zij is goed bekend met faalfactoren van projecten in de zorg. 

Sanne van der Hagen is innovatie- en implementatie adviseur met extra aandacht voor de inclusie voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij brengt op verschillende manieren de onvermijdelijkheid van falen in het innoveer- en implementatieproces onder de aandacht. Bijvoorbeeld in de Masterclass Implementeren van e-health en in de artikelen die zij sinds 2014 schrijft voor het tijdschrift Markant.

In deze podcast vertelt Sanne waarom verwonderen altijd vóór vernieuwen komt, dat falen niet met intentie gaat, maar wel de complexiteit van de huidige problemen blootlegt. Ten slotte bepleit Sanne dat je moet leren werken met de realiteit. 

Meer lezen over Sannes projecten? Ga naar deze website.

Beluister de Falend Vooruit podcast met Sanne van der Hagen hier: 

Beluister de andere podcasts van Actie Leer Netwerk hier.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer
Agenda
Gezondheidsfestival ‘Van zorg naar gezondheid in Noord Nederland’

Lees meer