Falend Vooruit

Actie Leer Netwerk met Falend Vooruit op de 2022 editie van het Health Valley Event

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Op 15, 16 en 17 maart vond de 2022 editie van het Health Valley Event plaats in Nijmegen. Aan dit event namen zo’n 500 producenten en ontwikkelaars van zorginnovaties deel. Meer dan duizend bezoekers maakten kennis met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sociale- en technologische toepassingen.

De deelnemers konden 17 maart de masterclass Falend Vooruit van het Actie Leer Netwerk bijwonen. Tijdens deze masterclass van Annelies Mulder kregen zij de tools in handen om een eigen faalreis op te tekenen. Leidend daarbij is een eigen mislukt of anders gelopen pilot of project. Tijdens de masterclass was er veel herkenning en werden er druk verhalen gedeeld.

Meest voorkomende ervaringen van de deelnemers en hun tips zijn:

  • Implementeren vraagt een lange termijn visie
    Denk verder dan alleen de releasedatum van het platform of het product, maar ontwikkel een stevige ondersteunende structuur. Hoe ziet het nieuwe proces er de komende 2 jaar uit?
  • Betrek alle medewerkers
    Voor het slagen van de implementatie van een innovatie is het belangrijk om alle medewerkers die hiervoor belangrijk zijn, vanaf de start van het project te betrekken. Neem de tijd om de teams goed te betrekken, maak de effecten van de toepassing persoonlijk en blijf dit herhalen.
  • Falen hoort bij innoveren
    Soms zijn het grote dingen (plan), soms kleine dingen (WIFI). Wat het ook is, er gaan altijd dingen anders of zelfs mis. Op weg naar nieuwe oplossingen komen we obstakels tegen. Deze met elkaar delen zorgt dat we samen sneller groeien.

Falend Vooruit is een masterclass van het Actie Leer Netwerk, interesse in een masterclass te volgen of met jouw lerend netwerk, project, etc. stuur dan een email naar a.mulder@actieleernetwerk.nl.

Klik hier voor meer informatie en inspiratie over Falend Vooruit.

Nationale Zorginnovatieprijs: Helpsoq wint vakjury- en publieksprijs

Tijdens het event werd ook de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 uitgereikt. De innovatie Helpsoq werd unaniem uitgeroepen tot de winnaar. Helpsoq is een hulpmiddel voor het aantrekken van therapeutische compressiekousen. Het apparaat doet het zware werk bij het aantrekken van steunkousen. Hiermee kunnen patiënten die mobiel genoeg zijn de kous zonder hulp aantrekken. Bovendien maakt het het werk van de zorgverlener die steunkousen moet aantrekken veel lichter. Lichamelijke klachten en ziekteverzuim kunnen hiermee worden voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer