Hoe maak je zorgtechnologie nou écht levend en actueel? Technologie voor Warme Zorg heeft daar een antwoord op: de ontwikkeling van Harm’s Escape Room. Om technologie in de zorg optimaal te laten werken, moeten de medewerkers enthousiast zijn over de innovatie. En dit initiatief is bij uitstek een goede manier om medewerkers te enthousiasmeren: het is leuk, laagdrempelig én maakt hun werk in de toekomst gemakkelijker.

Puzzels, vragen en teamwork

In deze escape room hoef je niet te ontsnappen, maar moet je achterhalen waarom de denkbeeldige cliënt Harm in paniek is. “Je stapt echt in zijn woonkamer,” vertelt Carlijn van Dorth, projectlid en verpleegkundige bij Ludgerus, enthousiast. De woning van Harm ligt vol met technische snufjes. Denk aan een miauwende robotpoes en een GPS-alarm. Door middel van puzzels, vragen en teamwork kunnen medewerkers de achtergrond van de paniek achterhalen. Daarnaast is voor Harm’s Escape Room een heel lesprogramma ontwikkeld waarmee het geleerde kan worden vertaald naar de alledaagse praktijk.

Verplaatsbaar naar elke locatie

Uniek aan Harm’s Escape Room is dat deze mobiel is en op elke zorglocatie kan worden ingezet. Dat komt goed uit, want Technologie voor Warme Zorg is het resultaat van een mooie samenwerking tussen twaalf verschillende zorgorganisaties en het Zorgkantoor in de regio Salland. De escape room rouleert tussen deze samenwerkende organisaties. Na een training met Harm’s Escape Room verzorgt de participerende organisatie zelf de begeleiding. “Juist door middel van technologie kun je echt warme, persoonsgerichte zorg geven,” stelt Laura Steman, regionaal projectleider bij Zorggroep Solis. “Dat is duidelijk gebleken uit ons initiatief van onze escape room.”

Bekijk hieronder het interview met Laura Steman en Carlijn van Dorth van initiatief Harm’s Escape Room! Vanwege corona kon Laura helaas niet fysiek aanwezig zijn voor de opnames.

Impactmakerprijs 2022
Bekijk de genomineerden van de Impactmakerprijs 2022 en stem voor de publieksprijs!
Ga naar genomineerden 2022