Nieuws
vrijdag 12 februari 2021

Podcast Kleurrijk Zorgen met een baan voor statushouders in de zorg

Thema's

Arbeidsinnovatie Leven lang ontwikkelen Werken naar talent

Branches

Jeugdzorg Ouderenzorg Sociaal werk Thuiszorg

Statushouders klaarstomen voor een baan in de zorg, en werkgevers klaarstomen voor de komst van deze nieuwe medewerkers. Daar draait het om in dit Koploperinitiatief van het Actie Leer Netwerk uit de Veluwe. Projectinitiator Haci Aslan Sariaslan vertelt erover aan interviewer Marijke Roskam. Beluister hier de podcast of bekijk de TV-uitzending over het Koploperinitiatief Kleurrijk Zorgen.

Omgekeerde werving en selectie: dat is als het ware hoe zorginstellingen uit Apeldoorn en omstreken te werk gaan bij het aannemen van statushouders. In plaats van te focussen op competenties en diploma’s die nodig zijn om een bepaalde zorgfunctie uit te oefenen, gaat het in dit verhaal om de potentie en talenten van de statushouders.

Podcast Kleurrijk Zorgen met een baan voor statushouders in de zorg:

Bekijk onze Actieleer TV 1 op 1-uitzending met Kleurrijk Zorgen hier:

Waarom is dit een goed voorbeeld?

Het Koploperinitiatief ‘Samenwerken aan zorg voor iedereen’ is een goed doordachte projectaanpak voor nieuwkomers. Het project is innovatief en anders ten opzichte van de gangbare aanpak van de inburgering van statushouders. De aanpak d.m.v. het inzetten van het VARIIS programma is gebaseerd op mindshifting: het veranderen van de bestaande gedachten ten aanzien van de benadering van- en het ondersteunen van statushouders. Het doel van dit Koploperinitiatief is tweeledig: een bijdrage leveren aan het arbeidsmarktprobleem in de zorg en het inrichten van het zorglandschap voor zorgvragers vanuit diezelfde groepen.

Lees hier het eerder verschenen artikel Koploperinitiatief Kleurrijk Zorgen

Contact

Haci Aslan Sariaslan

Projectinitiator

0642151453Mail mijBekijk de website

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer
Agenda
Workshop Falend Vooruit tijdens Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022

Meld je aan voor de workshop workshop Falend Vooruit tijdens het Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022.

Lees meer