Impactmakerprijs 2022

Dringt jullie project het personeelstekort in je organisatie terug?

Meld jullie initiatief aan!

Inschrijvingen 2022

De onderstaande arbeidsmarktprojecten zijn aangemeld voor de Impactmakerprijs 2022. Aanmelden kan hier tot 2 december 2022. Op 2 februari 2023 maakt de jury de 10 genomineerden bekend.

Limburgse ouderenzorgorganisatie Vincent Depaul organiseert met de bewoner én medewerker centraal. Dat doen zij met een ‘rond en draaiend’ organogram.

De bedoeling is enerzijds dat bewoners zich gezien en gehoord voelen en ondersteund worden door naasten en medewerkers. Daarnaast dat medewerkers ondersteund worden om hun werk goed uit te kunnen voeren en werkgeluk te ervaren.

Het organogram is vanuit de organisatie ontstaan en gevormd door het ondersteuningsteam, zonder het MT of bestuur. Medewerkers zijn in verschillende stappen meegenomen in deze manier van werken. Het heeft geresulteerd in een ziekteverzuimpercentage van 3,99% in 2021 met zeer weinig uitstroom. Ook de vacatures blijven gevuld.

Initiatiefneemster Saskia Heijthuijsen: “Er is echte aandacht voor de medewerkers. Ze kunnen doen waar ze goed in zijn.”

 

Ook aanmelden voor de Impactmakerprijs 2022?

Werk jij aan een soort gelijk arbeidsmarktproject? Maken jullie impact om de personeelstekorten in zorg en welzijn terug te dringen? Bekijk snel de criteria en meld je aan voor de Impactmakerprijs 2022!
Aanmelden