Zoemen met

Impactmaker Bianca van Heeren – Amerpoort

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Gehandicaptenzorg

Indieners van de Impactmakerprijs nemen je mee in hun idee voor innovatie en arbeidsmarktvernieuwing. In deze uitzending van ZOEMEN met impactmakers praat Annelies Mulder van Actie Leer Netwerk met Bianca van Heeren van de gehandicaptenzorgorganisatie Amerpoort. Ze bevraagt deze adviseur Arbeidsmarkt en Arbeidsmarktcommunicatie over hun idee om de uitdagingen die ontstaan zijn in de zorg op te lossen. In 10 minuten hoor je hoe Amerpoort hun recruitment centraal zijn gaan organiseren. En welke impact dat idee heeft gemaakt.

Recruitment

Recruitment is een specialistisch vakgebied en in de huidige arbeidsmarkt vraagt het werven van personeel een proactieve en intensieve aanpak van zorg- en welzijnsorganisaties. Ook grip krijgen op de beweging van intern personeel en de behoeften die zij hebben om zich te ontwikkelen, vraagt om overzicht en handelen. Best complex als recruitment vanuit taakvolwassen werken op 220 locaties wordt uitgevoerd. Amerpoort heeft daarom het recruitment weer centraal opgepakt om op die manier beter in te spelen op de behoeften van de organisatie. En dat plan heeft behoorlijk veel impact gemaakt op drie fronten: de doorlooptijd van vacatures is 2 maanden korter geworden, er is waardering van teams voor de ondersteuning en sollicitanten geven Amerpoort een waardering van 9,3.

In deze ‘Zoemen met’-sessie legt Bianca van Heeren uit wat de motivatie is, wat je nodig hebt om deze transitie te maken en wat het oplevert. In contact komen met Amerpoort: werken@amerpoort.nl

Bekijk de uitzending hieronder via YouTube:

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer
Agenda
Gezondheidsfestival ‘Van zorg naar gezondheid in Noord Nederland’

Lees meer