Zoemen met

Impactmaker Ulrike van Beem – Pluryn

Thema's

Beperken uitstroom Werken naar talent

Branches

Geestelijke gezondheidszorg Gehandicaptenzorg Jeugdzorg Thuiszorg

Indieners van de Impactmakerprijs 2020 nemen je mee in hun idee voor innovatie en arbeidsmarktvernieuwing. In deze uitzending van ZOEMEN met impactmakers praat Annelies Mulder van Actie Leer Netwerk met Ulrike van Beem, programmamanager bij Pluryn. Deze zorgorganisatie houdt zich bezig met gehandicaptenzorg, ggz, jeugdzorg en thuiszorg en ging op zoek naar herintreders. In 10 minuten weet je alles over hun arbeidsmarktoplossing hiervoor, genaamd ‘Retourticket naar de zorg’. En vooral welke impact dat programma heeft gemaakt.

Herintreders in de zorg

Er zijn veel mensen met een diploma in de zorg vertrokken naar een andere branche. Vijf zorgorganisaties te weten Pluryn, ‘s Heerenloo, Zorggroep Apeldoorn, Zozijn en Altlant hebben hun krachten gebundeld in het programma ‘Retourticket naar de zorg’ om deze gediplomeerden weer terug te halen. Kandidaten die door de onzekerheid in andere sectoren willen terugkeren en het gevoel van “ertoe doen” weer willen ervaren in deze coronatijd. Zij krijgen op maat gemaakte oplossingen aangeboden, om hen zo soepel mogelijk te kunnen laten instappen.

De organisaties zijn in actie gekomen, hebben verschillende manieren uitgeprobeerd om kandidaten te vinden en daarna goed te laten landen. Ulrike vertelt hoe dat gaat in de samenwerking en ook wat zij hebben geleerd. Het idee heeft geleid tot een stevige samenwerking en een website met daarop de tools die andere organisaties kunnen gebruiken. En niet te vergeten: 33% van de bezoekers van www.retourticketnaardezorg.nl is daadwerkelijk retour in de zorg. Het samen werven en campagne voeren, zorgt voor een hoog bereik onder de doelgroep.

Bekijk de uitzending hieronder via YouTube:

Poster

Meer weten over het actieprogramma 'Retourticket naar de zorg'? Download de poster!
Download

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer
Agenda
Workshop Falend Vooruit tijdens Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022

Meld je aan voor de workshop workshop Falend Vooruit tijdens het Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022.

Lees meer