Zoemen met

Impactmaker Ulrike van Beem – Pluryn

Thema's

Beperken uitstroom Werken naar talent

Branches

Geestelijke gezondheidszorg Gehandicaptenzorg Jeugdzorg Thuiszorg

Indieners van de Impactmakerprijs 2020 nemen je mee in hun idee voor innovatie en arbeidsmarktvernieuwing. In deze uitzending van ZOEMEN met impactmakers praat Annelies Mulder van Actie Leer Netwerk met Ulrike van Beem, programmamanager bij Pluryn. Deze zorgorganisatie houdt zich bezig met gehandicaptenzorg, ggz, jeugdzorg en thuiszorg en ging op zoek naar herintreders. In 10 minuten weet je alles over hun arbeidsmarktoplossing hiervoor, genaamd ‘Retourticket naar de zorg’. En vooral welke impact dat programma heeft gemaakt.

Herintreders in de zorg

Er zijn veel mensen met een diploma in de zorg vertrokken naar een andere branche. Vijf zorgorganisaties te weten Pluryn, ‘s Heerenloo, Zorggroep Apeldoorn, Zozijn en Altlant hebben hun krachten gebundeld in het programma ‘Retourticket naar de zorg’ om deze gediplomeerden weer terug te halen. Kandidaten die door de onzekerheid in andere sectoren willen terugkeren en het gevoel van “ertoe doen” weer willen ervaren in deze coronatijd. Zij krijgen op maat gemaakte oplossingen aangeboden, om hen zo soepel mogelijk te kunnen laten instappen.

De organisaties zijn in actie gekomen, hebben verschillende manieren uitgeprobeerd om kandidaten te vinden en daarna goed te laten landen. Ulrike vertelt hoe dat gaat in de samenwerking en ook wat zij hebben geleerd. Het idee heeft geleid tot een stevige samenwerking en een website met daarop de tools die andere organisaties kunnen gebruiken. En niet te vergeten: 33% van de bezoekers van www.retourticketnaardezorg.nl is daadwerkelijk retour in de zorg. Het samen werven en campagne voeren, zorgt voor een hoog bereik onder de doelgroep.

Bekijk de uitzending hieronder via YouTube:

Poster

Meer weten over het actieprogramma 'Retourticket naar de zorg'? Download de poster!
Download

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer
Agenda
Gezondheidsfestival ‘Van zorg naar gezondheid in Noord Nederland’

Lees meer