Zoemen met

Impactmaker Pauline Hoogerwerf – Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Thema's

Leven lang ontwikkelen Werken naar talent

Branches

Eerstelijnszorg

Te gast in deze uitzending van Zoemen met is Impactmaker en projectleider Arbeidsmarkt en onderwijs Pauline Hoogerwerf van Stichting Bedrijfsfonds Apotheken (SBA). In 2020 diende zij het project Apothekersassistent? Ja, natuurlijk! in voor de Impactmakerprijs. Zij praat met Annelies Mulder van Actie Leer Netwerk over dit zij-instroomproject dat SBA samen met werkgeversorganisaties, onderwijs, UWV en gemeenten opzette. In 10 minuten weet je alles over deze arbeidsmarktoplossing, hoe zij te werk zijn gegaan, welke impact dat programma heeft gemaakt en hoe je met deze Impactmaker in contact komt.

Pauline Hoogerwerf over Koploper Apothekersassistent? Ja, natuurlijk!

Hoe is Apothekersassistent? Ja, natuurlijk! tot stand gekomen? Ook voor de coronacrisis kampte de apotheker branche al met een tekort aan gediplomeerde medewerkers. Er was grote behoefte aan nieuwe instroom. Daarop hebben de branche, het onderwijs, UWV, gemeenten en het SBA de handen ineengeslagen en samen een zij-instroom traject ontwikkeld. Dit traject focust niet op eerder behaalde diploma’s, maar op eerder verworven kennis en vaardigheden van de kandidaat. Want skills zoals nauwkeurigheid en klantvriendelijkheid zijn ook te vinden bij kandidaten uit de horeca, financiële dienstverlening of de techniek. De impact die dit traject heeft veroorzaakt is groot. In 2020 zijn er 160 BBL’ers ingestroomd. In 2021 zijn dit er al 60. Door de eerder verworven skills zijn deze gemotiveerde zij-instromers direct inzetbaar bij bijvoorbeeld logistieke taken. Zij zijn snel van toegevoegde waarde voor de apotheek. En hun leercurve is enorm, elke dag zijn zij een beetje meer apotheekassistent. Met recht een Impactmaker.

Interesse in het traject? Kijk dan op sbaweb.

Interesse om in te stromen? Kijk dan op werkenindeapotheek.

Bekijk hieronder de uitzending of luister de podcast:

Heeft jouw organisatie ook een impactvol project uitgevoerd afgelopen jaar? Meld je dan aan voor de Impactmakerprijs 2021.

Apothekersassistent? Ja, natuurlijk!

Lees hier het Koploperverhaal!
Ga naar Koploperverhaal

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer