Zoemen met

Impactmaker Maarten Obbens – Prikkelvrije bios

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Gehandicaptenzorg Jeugdzorg Sociaal werk

Indieners van de Impactmakerprijs 2020 nemen je mee in hun idee voor innovatie en arbeidsmarktvernieuwing. In deze uitzending van ZOEMEN met impactmakers praat Annelies Mulder van Actie Leer Netwerk Maarten Obbens, vrijwilligerscoördinator bij Humanitas én projectleider Kievit Ondersteuning. Obbens doel was om sociale impact te maken door samen te werken met een partij buiten de zorg. Kijk of luister verder en in 10 minuten weet je alles over sociale impact maken met een bioscoopbezoekje.

De prikkelvrije bioscoop van Maarten Obbens

Sommige ideeën brengen plezier én bewustwording samen en bewijzen dat samenwerken met een sterk regionaal netwerk ervoor kan zorgen dat er nieuwe kansen ontstaan. Arbeidsmarktoplossingen liggen niet alleen binnen het domein van zorg en welzijn, maar ook juist in het netwerk daaromheen. Dat toont het succes van de prikkelvrije bioscoop aan. Maarten Obbens organiseerde samen met andere profit en nonprofit organisaties deze filmochtend voor mensen met een gevoeligheid voor overmatige prikkels.

De Tilburgse Euroscoop draaide de prikkelarme film speciaal buiten de reguliere openingstijden, zonder reclameblok en met een aparte uitgang. Belangrijk element was de dialoog na afloop met de bezoekers om naast contact ook maatschappelijke thema’s ter sprake te brengen. De impact van de Prikkelvrije bioscoop, naast de 100 verkochte toegangskaarten in één week is meer bewustwording over prikkelverwerking en de (versterkte) dwarsverbanden tussen verschillende partijen binnen en buiten zorg en welzijn.

Door een goed idee en door samen te werken met enthousiaste juiste partijen kun je zomaar heel veel voor elkaar krijgen zonder ingewikkelde procedures of grote bedragen. Obbens doel voor de toekomst is om meer sociale thema’s, films en mensen op deze manier samen te brengen in de bioscoop.

Bekijk hieronder de aflevering of luister de podcast:

Impactmakerprijs 2021

Heeft jouw organisatie dit jaar ook impact gemaakt op de werkvloer om het arbeidsmarktprobleem aan te pakken? Meld je aan voor de Impactmakerprijs 2021!
Aanmelden

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer
Agenda
Gezondheidsfestival ‘Van zorg naar gezondheid in Noord Nederland’

Lees meer