Actieleer TV

ALND2020 Dag 4: Waarom Jobcarving de zorg veel interessanter maakt

Thema's

Werken naar talent

Branches

Alle branches

Jobcarving is het opknippen van banen in een aantal verschillende taken, en die taken opnieuw verdelen over medewerkers. Hier vind je de lezing die onze ambassadeur Werken naar Talent Peter van Lieshout gaf tijdens de ALND2020 terug.

In de zorg gebeurt dat mondjesmaat: er zijn verpleegkundige taken afgesplitst en geconcentreerd, en zo zijn er gespecialiseerde verpleegkundigen ontstaan. Jobcarving kan echter veel verder gaan. Ook banen van artsen kunnen heel anders georganiseerd worden. En er kunnen allerlei cross-overs ontstaan tussen wat nu nog verpleegkundigen en artsen heten.

De huidige beroepenstructuur zit dat echter in de weg. Hoe zou je daar verandering in kunnen brengen? Wat zijn de ervaringen die in andere landen opgedaan zijn met deze wijze van werken? En tegen welke nieuwe uitdagingen, mogelijkheden en problemen loop je aan als je op deze manier de zorg gaat organiseren? Daarover gaat dit college van Ambassadeur Werken naar Talent, Peter van Lieshout.

Meer video’s vind je op ons YouTube-kanaal.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Onderzoek leiding geven aan digitalisering

Als leidinggevende speel je een belangrijke rol in het verbeteren van de digitale vaardigheden van medewerkers. Maar wat is er nou nodig van de manager om de digitalisering succesvol te maken?

Lees meer
Nieuws
Meld je aan voor de Impactmakerprijs 2022!

Denk jij mee te werken aan het meest inspirerende en impactvolle arbeidsmarktproject in zorg en welzijn van 2022? Meld dan jullie initiatief aan voor de Impactmakerprijs 2022!

Lees meer