Actieleer TV

ALND2020 Dag 3: Schaamteloos werken en leven met Aukje Nauta

Thema's

Beperken uitstroom

Branches

Alle branches

Wat als je je niet langer zou schamen voor je uiterlijk, je single-zijn of je kinderloosheid? Wat als je je niet zou schamen voor je gebrek aan ambitie, of juist je tomeloze ambitie? Wat als je niet bang was om op je werk in huilen uit te barsten of te juichen in extase? Aukje Nauta legt het uit in verschillende levenslessen.

Wie zich schaamt maakt zich klein. Verstopt zichzelf. Wijst in wezen zichzelf af. Van te veel schaamte word je uiteindelijk, zo blijkt uit onderzoek, depressief. Schaamte staat in de weg van authenticiteit en van nieuwe dingen uitproberen, waarmee mensen van waarde kunnen zijn voor anderen. Of dat nu cliënten, de organisatie of vrienden en familie zijn. Hoe kunnen mensen en organisaties schaamte transformeren tot krachtbron voor schaamteloos leven en werken?

Met ‘Schaamteloos leven en werken’ spoort Ambassadeur Beperken uitstroom Aukje Nauta mens en organisatie aan om schaamte te leren herkennen en uiten. Dat doet ze met een mix van wetenschappelijk onderzoek, pijnlijk herkenbare, alledaagse voorbeelden op en buiten de werkvloer, persoonlijke onthullingen en praktische oefeningen. Zodat je na afloop van de try-out schaamte als krachtbron omarmt. En organisaties praktische handvatten hebben voor permanente groei en ontwikkeling van hun mensen.

Meer video’s vind je op ons YouTube-kanaal.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer
Agenda
Gezondheidsfestival ‘Van zorg naar gezondheid in Noord Nederland’

Lees meer