Actieleer TV

Actieleer TV over arbeidsinnovatie in tijden van crisis

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Alle branches

De urgentie om nu en in de toekomst tot voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn te komen is door de coronacrisis groter dan ooit. De ambassadeurs van het Actie Leer Netwerk en een indrukwekkende line-up van Koplopers en andere experts delen hun kennis en inspiratie over zorg, welzijn en zorgonderwijs om samen naar oplossingen te zoeken tijdens Actieleer TV.

Deze online kennissessie kun je thuis of op je werk bekijken. In deze tweede uitzending deelt  Lea Bouwmeester, onze ambassadeur op het thema Arbeidsinnovatie, haar visie op zorginnovatie in tijden van crisis. Te gast zijn verder: Jolande Tijhuis, voorzitter van de raad van bestuur van Vincent van Gogh.  Daarnaast geeft Sander Bijl tekst en uitleg over het Koploperinitiatief BeterDichtbij. Deze digitale dienst helpt mensen om vanuit huis hun arts of andere zorgverlener te spreken. Wat voor medewerkers flexibiliteit en tijdwinst oplevert.

BeterDichtbij, een initiatief van de 28 leden van de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ),  werd tijdens deze Actieleer TV uitzending door Geert Jan Buijsman van VWS benoemd tot Koploper. Veel ziekenhuizen en huisartsen(posten) moeten de poliklinische afspraken in het ziekenhuis of de praktijk afzeggen of vervangen door zorg op afstand in verband met het coronavirus (COVID-19). Steeds meer ziekenhuizen vragen of BeterDichtbij hierbij ingezet kan worden, om zo de poliklinische zorg waar mogelijk te continueren via digitaal berichtencontact of beeldbelconsulten. Vanwege deze grote vraag en de uitzonderlijke situatie op dit moment, stelt BeterDichtbij de digitale dienst nu kosteloos beschikbaar aan alle ziekenhuizen in Nederland. Zo wordt het voor hun patiënten, na persoonlijke uitnodiging, mogelijk digitaal contact te hebben met de eigen arts.

Actieleer TV

Interesse in de andere afleveringen van Actieleer TV? Klik dan op de knop hieronder voor extra kennis en inspiratie over arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn.
Ga na het overzicht

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
10 genomineerden Impactmakerprijs 2021 bekend

Uit de 29 inzendingen voor de Impactmakerprijs 2021 heeft de jury de tien meest inspirerende en impactvolle projecten geselecteerd!

Lees meer
Agenda
COVID en gezond werken online inloopspreekuur

Meld je aan voor het online inloopspreekuur voor COVID en gezond werken. Kijk tijdens deze intervisie samen met Annet de Lange naar passende en praktische oplossingen.

Lees meer